Een Coming Soon pagina instellen op je WordPress site

Een Coming Soon pagina instellen op je WordPress site

Als je een WordPress website gaat bouwen, doe je dat het liefst achter de schermen. Veel WordPress gebruikers bouwen hun site in een afgeschermde omgeving, en verhuizen deze dan naar de juiste domeinnaam als hij klaar is. Maar verhuizen kan soms lastig zijn, en het kan voorkomen dat je gewoon op de daadwerkelijke domeinnaam wilt beginnen met bouwen. Dit overkwam mij laatst; ik was ter plekke begonnen met het bouwen van een site voor een opdrachtgever, die op afstand meekeek. Halverwege gaf ze aan dat ze het toch prettiger vond om de website ‘achter de schermen’ af te maken. Hieronder leg ik je in een paar simpele stappen uit hoe je dat kunt realiseren.

Een Coming Soon pagina instellen met een plugin

Stap 1

Log in op de WordPress website en ga naar Plugins > Nieuwe plugin.

Zoek naar ‘Coming soon’ en installeer de ‘Coming Soon Page, Under Construction & Maintenance Mode by SeedProd’ plugin. Zodra de plugin geïnstalleerd is, activeer je deze.

coming soon pagina

Stap 2

Na activatie kom je op de Instellingen pagina van de plugin terecht.

Scroll naar de Algemeen sectie en vink ‘Schakel Coming Soon mode’ aan.

Klik op ‘Bewaar alle wijzigingen’.

Stap 3

Onder de Algemeen sectie staan de Pagina instellingen. Hier kun je alvast het logo van je nieuwe website uploaden en een pakkende zin invullen. Indien gewenst kun je ook een bericht typen om bezoekers meer informatie te verstrekken over de website waar je aan werkt en wanneer deze live gaat.

Klik op ‘Bewaar alle wijzigingen’.

Je website staat nu in Coming soon modus. Dat betekent dat je website alleen zichtbaar is voor ingelogde gebruikers. Om te testen hoe dat eruitziet, moet je dus even uitloggen. Wil je je website ook voor iemand anders zichtbaar maken, bijvoorbeeld voor je opdrachtgever? Dan moet je even een nieuwe account voor diegene aanmaken. Als diegene dan inlogt kan hij of zij de website ook bekijken.

Zo kunnen jullie samen ‘achter de schermen’ aan de website werken. Zodra alles naar wens is, kun je de Coming Soon modus weer uitschakelen en is de website weer voor iedereen zichtbaar.

 

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.