Converteer klassieke content naar blocks met Bulk Block Converter

Converteer klassieke content naar blocks met Bulk Block Converter

Organic Themes heeft vorige maand de Bulk Block Converter uitgebracht. Deze WordPress plugin stelt gebruikers in staat om klassieke content, die in de oude editor is geschreven, te converteren naar het nieuwe block format.

Frustrerend conversie proces

Tenzij je de Klassieke Editor plugin geïnstalleerd hebt, wordt je oude content in een Classic block in de nieuwe Gutenberg editor geplaatst. WordPress biedt wel een optie om deze content in individuele blocks om te zetten, echter moet dit voor elke blogpost apart gebeuren.

“Teruggaan en elke post en pagina met een Classic block converteren naar individuele blocks kan een tijdrovend en frustrerend proces zijn,” zei Organic Themes co-founder David Morgan. “De Bulk Block Converter plugin scant snel al je posts en pagina’s op Classic blocks en maakt het mogelijk deze snel naar individuele blocks te converteren.” Allemaal binnen dezelfde interface.

Organic Themes had de plugin oorspronkelijk voor eigen gebruik gebouwd. “We hadden de plugin ontwikkeld om de content van onze thema demo’s efficiënter naar blocks te converteren,” zei Morgan. Het bedrijf moest meer dan 40 thema-demo sites converteren, met een gemiddelde van 50 posts en pagina’s per site. Toen de plugin eenmaal af was, besloten ze hem te delen. “We dachten dat de tool erg handig kon zijn voor andere gebruikers die bezig zijn om naar Gutenberg te migreren.”

Voor WordPress gebruikers die veel oude content hebben, is Bulk Block Converter is een ideale oplossing om al die content naar het nieuwe block editor systeem over te zetten.

Hoe de Bulk Block Converter plugin werkt

De Bulk Block Converter plugin voegt een nieuw submenu item toe aan het Gereedschappen menu in de admin. Als je daarheen gaat zie je een ‘Scan Content’ knop. Wanneer je daarop klikt controleert de plugin al je posts, pagina’s en andere custom post types op klassieke content, waarna hij een lijst van alle content samenstelt. Vervolgens kun je kiezen of je elke post individueel wilt converteren, of alles tegelijk.

Let op: Het proces van de Bulk Block Converter is een “one way conversion process” – zodra je alles geconverteerd hebt, kun je dit niet meer ongedaan maken.  Het is daarom (net als bij alle plugins die de content op een bepaalde manier aanpassen) raadzaam om eerst een volledige backup van je website te maken. Daarnaast adviseren we om eerst een aantal blogposts individueel te converteren, voordat je voor de ‘Bulk Conversion’ optie kiest.

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.