BuddyPress 9.0.0 transformeert widgets naar blokken

BuddyPress 9.0.0 transformeert widgets naar blokken

Een dag voordat WordPress 5.8 “Tatum” uitkwam, werd BuddyPress 9.0.0 uitgerold. Alle grote BuddyPress updates worden vernoemd naar pizza restaurants; deze update van de WordPress community-plugin kreeg de naam “Mico”, ter ere van Pizzéria Chez Mico, een klein tentje in het standje Sanary aan de Franse Riviera. 

Van widgets naar blokken

De focus bij deze update lag op het transformeren van alle BuddyPress widgets naar blokken, zodat ze werken met de nieuwe blok widgets van WordPress 5.8. Versie 9.0.0 maakt het mogelijk om met twee klikken een BuddyPress widget in een blok om te zetten, terwijl alle instellingen behouden blijven. De beschikbaarheid van deze nieuwe blokken is een belangrijke mijlpaal die volgens BuddyPress ontwikkelaar David Cavins “de eerste stap richting de progressieve pensionering” van BuddyPress widgets vormt. 

Meer flexibiliteit

Alle functionaliteit die voorheen uitsluitend beschikbaar was in ‘widgetized areas’ kan nu net zo makkelijk gebruikt worden binnen content areas. De nieuwe BuddyPress blokken breiden de flexibiliteit van de community-plugin aanzienlijk uit; BuddyPress gebruikers kunnen nu dingen doen waarvoor eerder custom ontwikkeling vereist was, zoals het ontwerpen van unieke landingspagina’s voor communities. Met het Login Form blok kun je bijvoorbeeld heel makkelijk een inlogformulier in je landingspagina integreren. 

Meer weten over BuddyPress 9.0.0?

BuddyPress 9.0.0 is hier te downloaden, maar je kunt ook direct vanaf je WordPress dashboard updaten. Net zoals bij alle updates geldt dat het altijd een goed idee is om eerst even een volledige backup te maken van je WordPress website en database. Voor een volledige lijst van alle bug fixes en verbeteringen in BuddyPress 9.0.0 kun je de release notes in de codex raadplegen.

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.