BuddyPress 7.0.0 is nu beschikbaar

BuddyPress 7.0.0 is nu beschikbaar

Mede om compatibiliteit met WordPress 5.6 te kunnen garanderen, werd eerder deze week BuddyPress 7.0.0 uitgerold. Deze update van de populaire social networking plugin voor WordPress heeft de naam ‘Filippi’ gekregen (naar Filipi’s Pizza Grotto in Californie). Om naar versie 7.0.0 te kunnen updaten is WordPress 4.9+ vereist; het is echter wel goed om te weten dat als je nog geen gebruik maakt van de blok editor, je ook niet kunt profiteren van de nieuwe features van deze release.

Drie nieuwe blokken

Als je jaren geleden bepaalde leden, groepen of activiteiten in een blogbericht of op een pagina wilde weergeven, dan moest je een custom query schrijven – of een dedicated plugin downloaden. Dankzij de nieuwe ‘community blokken’, waarvan de eerste eerder dit jaar in BuddyPress werden geïntroduceerd, hoeft dat niet meer. Die eerste community blokken maakten het mogelijk om een specifiek lid of een groep aan blogberichten en pagina’s toe te voegen. BuddyPress 7.0.0 voegt nog eens drie nieuwe blokken toe. Hiermee kun je bijvoorbeeld een lijst van leden of een lijst van groepen uitlichten, of een public activitybericht embedden. Deze verbeteringen maken het een stuk eenvoudiger voor niet-technische community beheerders om zaken aan te passen. De gereedschapsbalk van het Groepen blok bijvoorbeeld, biedt een optie om de groepen in een lijst of een grid weer te geven. Via de instellingen van het blok kun je groepsnamen weergeven of verbergen, volledige avatars of thumbnail-versies selecteren en extra informatie over de groep toevoegen.

Nieuwe Admin Vensters voor beheer van leden en groep types 

De leden types en groep types van BuddyPress zijn te vergelijken met de custom post types die de WordPress core biedt. Deze hebben nu hun eigen beheervensters in de admin, wat ze veel toegankelijker maakt voor community beheerders. Zij kunnen nu direct vanuit de admin omgeving leden en groep types toevoegen, bewerken en verwijderen.

Meer weten over BuddyPress 7.0.0?

Wil je meer weten over alle nieuwe features en wijzigingen met betrekking tot de nieuwe BuddyPress update? Lees de officiële release post of check het overzicht van alle wijzigingen in BuddyPress 7.0.0.

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.