De blogpost lengte weergeven

De blogpost lengte weergeven

Veel WordPress websites hebben tegenwoordig een blog. Daarop staan vaak zowel korte als lange blogposts. De kans is groot dat je ook een aantal blogposts hebt die eigenlijk te weinig woorden bevatten. Met de gratis Display Content Length plugin kun je al je blogposts heel eenvoudig sorteren op lengte, en zo de artikelen met een te korte blogpost lengte eruit pikken om ze aan te vullen.

Waarom de blogpost lengte weergeven?

Zoals je misschien wel weet is de blogpost lengte behoorlijk belangrijk voor zoekmachine optimalisatie (SEO). Als je gebruik maakt van YOAST dan weet je dat een blogpost minimaal 300 woorden moet bevatten als je er goed mee wilt kunnen scoren. Maar long form blogartikelen van 1.200 woorden of meer zijn nog beter! Het is dan ook een goed idee om zo nu en dan even wat tijd te maken om eerder geschreven blogposts na te gaan om te kijken of je ze wellicht nog kunt aanvullen.

Over de Display Content Length plugin

Nadat je de Display Content Length plugin hebt geïnstalleerd en geactiveerd, wordt in de backend (in het overzicht van alle blogposts) automatisch de lengte van elke blogpost weergegeven. Met een simpele muisklik kun je al je blogposts op lengte sorteren. Hierdoor kun je heel snel en gemakkelijk de blogposts terugvinden die volgens Google en andere zoekmachines niet voldoende woorden bevatten. Je kunt de Length kolom aan- en uitzetten vanaf de Screen Options pagina. Het mooie aan deze lichtgewicht plugin is dat hij verder geen overbodige dingen aan je WordPress installatie toevoegt.

blogpost lengte

Display Content Length plugin downloaden

De Display Content Length plugin is gratis te gebruiken en te downloaden via WordPress.org. De plugin is tevens beschikbaar gesteld op Github. Dus als je nog suggesties hebt voor de implementatie van nieuwe features of bug fixes, dan kun je de maker een pull request sturen.

 

Lees ook: De ultieme WordPress SEO checklist

 

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.