BlockBook: Blokken testen in een geïsoleerde omgeving

BlockBook: Blokken testen in een geïsoleerde omgeving

Vorige week lanceerde Riad Benguella een nieuw project genaamd BlockBook. Het gaat om een ontwikkelingsomgeving die het mogelijk maakt om blokken buiten WordPress te ontwikkelen en te testen. Zo kunnen blokken in een geïsoleerde omgeving geperfectioneerd worden, alvorens ze in een project worden geïntegreerd.

Blokken testen in een geïsoleerde omgeving

Op dit moment hebben gebruikers nog geen goede manier om blokken te testen zonder een blok plugin te installeren, naar de editor te gaan en ermee te experimenteren. Als het blok niet bevalt, dan moeten ze weer van voor af aan beginnen. BlockBook maakt het mogelijk voor ontwikkelaars om hun blokken voorafgaand aan implementatie te laten testen. Zo kun je dus blokken testen en feedback geven zonder dat je een plugin hoeft te installeren.

Geïnspireerd door Storybook

Benguella liet zich voor het project inspireren door Storybook, een open source tool voor het ontwikkelen van UI componenten voor React, Vue, Angular, en andere ‘geïsoleerde’ JavaScript bibliotheken.

“Als je er een beetje over nadenkt dan zijn blokken herbruikbare units die zonder context op zichzelf kunnen staan, visueel bewerkt kunnen worden en markup kunnen produceren,” schreef Benguella. Hij beschrijft blokken als “Super-powered React Components”. Benguella denkt ook dat zijn nieuwe tool veel problemen op het gebied van blok ontwikkeling zou kunnen oplossen door de principes van Storybook toe te passen in een omgeving die specifiek is bedoeld voor het bouwen, testen, documenteren en delen van blokken.

Meer weten over BlockBook?

BlockBook is beschikbaar als npm package en er staat een volledige demo op GitHub. Ontwikkelaars kunnen indien gewenst een bijdrage leveren aan het project via het GitHub repository. Mocht BlockBook uiteindelijk in de WordPress core worden geïntegreerd, dan zou dit een waardevolle toevoeging kunnen zijn voor elke WordPress gebruiker die zich bezig houdt met het bouwen en testen van blokken.

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.