Biden administratie blijft bij WordPress

Biden administratie blijft bij WordPress

Wat ruim 17 jaar geleden begon als een platform voor bloggers, is inmiddels uitgegroeid tot het meest gebruikte content management systeem (CMS) ter wereld. 39.1% van alle websites op het World Wide Web draait nu op WordPress, en de verwachting is dat dit in 2025 opgelopen zal zijn tot 50%. Ook grote bedrijven en overheden maken op steeds grotere schaal gebruik van WordPress. De nieuwe Amerikaanse president Joe Biden nam vorige week plaats in het Witte Huis en onthulde een nieuwe whitehouse.gov website. De vorige administratie stapte in 2017 over van Drupal naar WordPress, en de Biden administratie heeft besloten met hetzelfde CMS verder te gaan.

Nieuwe website Biden administratie

In lijn met de meertalige en toegankelijkheidsfeatures die op de Biden-Harris overgangswebsite BuildBackBetter.com waren geïmplementeerd, lanceerde de nieuwe whitehouse.gov site met schakelaars voor het contrast en de lettertypegrootte, alsmede met de optie om naar de Spaanse taal over te schakelen. De nieuwe website bevat ook een toegankelijkheidsverklaring – daarin beschrijft de Biden administratie haar toewijding in het nastreven van de Web Content Accessibility Guidelines (WCAG) versie 2.1, niveau AA criteria. Veel van de content en het design van de overgangswebsite BuildBackBetter.com, die nu doorverwijst naar whitehouse.gov, is behouden gebleven. 

Een kijkje onder de motorkap

Meerdere web professionals trapten een beetje tegen de banden en concludeerden dat de nieuwe website vrij goede Lighthouse scores heeft. Er waren vanzelfsprekend ook wat nieuwsgierige programmeurs die een kijkje namen onder de motorkap. Daar ontdekten ze een advertentie van de U.S. Digital Service (USDS), de technische instantie die veel van de publieke digitale diensten van de federale overheid onderhouden.

Analytics

Naast de advertentie bevat de broncode ook een link naar analytics.usa.gov, het analytics programma van de Amerikaanse overheid. Volgens Tim Lowden, die het analytics-initiatief van de federale overheid beheert, is het voor het eerst sinds eind 2017 dat deze gegevens openbaar toegankelijk zijn. Er zijn statistieken te vinden met betrekking tot de apparaten, browsers, besturingssystemen en locaties van bezoekers. Er worden echter geen individuele bezoekers getracked en de IP-adressen van bezoekers worden geanonimiseerd.

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.