Better WP Security: overbodig of nuttige plugin? | WP Handleiding

Better WP Security: overbodig of nuttige plugin?

De veiligheid van je website is van het allergrootste belang. Dagelijks vliegen de nieuwsberichten over gehackte websites je om de oren: je wilt absoluut niet dat jouw website ooit in een dergelijk illuster rijtje terecht komt. Gelukkig zijn er oplossingen beschikbaar om je WordPress installatie veilig af te schermen van mensen die kwade bedoelingen hebben. Eén van die oplossingen is Better WP Security, een plugin die een totaaloplossing aanbiedt voor de beveiliging van je WordPress website.

Better WP Security plugin voor WordPress

Better WP Security features

Veel zaken van je WordPress installatie staan open naar de buitenwereld. Doordat het pakket open source is, zijn kwetsbaarheden uit te buiten door anderen. Better WP Security schermt die kwetsbaarheden effectief af, zodat anderen er niet langer bij kunnen. Zo worden bepaalde pagina’s extra afgeschermd met wachtwoorden en wordt SSL verplicht voor administrator pagina’s. Op deze wijze hebben bots geen toegang meer tot pagina’s waarop ze mogelijk kwaad kunnen uithalen. Hiernaast zorgt Better WP Security ook voor actieve monitoring zodat eventuele aanvallen direct worden opgepakt en afgeslagen. Een bijkomende plus bij het afschermen van kwetsbare pagina’s is overigens dat de plugin ook 404 pagina’s en dode links automatisch detecteert. Zo heeft de plugin zelfs nog waarde op SEO-gebied.

Is Better WP Security nuttig voor mijn website?

Better WP Security schermt je website af voor kwaadwillenden, of dit nu mensen of bots zijn. Of de plugin voor jou nuttig is, hangt af van de aard van je WordPress installatie. Noodzakelijk is de plugin pas bij grotere bezoekersaantallen: dan is er namelijk ook echt pas iets te halen bij jouw website. Als je je WordPress website alleen hobbymatig gebruikt, is de plugin zelf niet noodzakelijk, omdat WordPress van nature op zich veilig genoeg is. Wil je echter het zekere voor het onzekere nemen, dan is de installatie van Better WP Security zeker geen slecht idee. Bekijk hier de WP pagina van Better WP Security.

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.