De beste Dropbox plugins voor WordPress

De beste Dropbox plugins voor WordPress

Cloud computing heeft de manier waarop we het internet gebruiken voorgoed verandert. Diensten als YouTube en Twitter zijn allemaal afhankelijk van de cloud voor het verstrekken van content. Ook veel apps op onze smartphones draaien op cloud servers. En dan zijn er natuurlijk nog cloud-based diensten die gebruikt worden voor het opslaan van data. Een goed voorbeeld hiervan is Dropbox. Dropbox is een cloud opslagdienst die gebruikt kan worden voor om je documenten, afbeeldingen, video’s en andere bestanden online op te staan. Deze bestanden zijn vanaf verschillende apparaten toegankelijk, op elke gewenste locatie. Het enige dat je nodig hebt is een internetverbinding. Dropbox is ook ideaal om backups van je WordPress site te maken, en als je gebruik maakt van een Dropbox plugin is dat nog makkelijker dan wanneer je het handmatig zou doen. In dit artikel bespreken we de beste Dropbox plugins voor WordPress in 2017!

Dropbox Plugins For WordPress

WordPress Backup & Clone Master

dropbox plugins

WordPress Backup & Clone Master is de bestverkopende backup plugin op CodeCanyon. Deze premium plugin helpt je om een backup van je WordPress website te maken en deze vervolgens op te slaan op je computer, server en externe Dropbox servers. Het is ook mogelijk om een gecomprimeerd bestand van je backup naar je email te sturen. Daarbij biedt de plugin een aantal migratie features, die erg handig zijn voor wanneer je je WordPress site naar een nieuw domein of nieuwe host wilt verhuizen.

Meer informatie

BackWPup

dropbox plugins

BackWPup is een robuuste Dropbox plugin die gratis beschikbaar is. Je kunt eenvoudig database backups creëren en deze opslaan op Dropbox, FTP, Amazon s3, Microsoft Azure, Rackspace Cloud en SugarSync. Er is ook een premium versie van de plugin beschikbaar; deze biedt uiteraard meer functionaliteit en support voor Google Drive en Amazon Glacier, maar wel voor een prijskaartje van $75.

Meer informatie

WordPress Backup to Dropbox

dropbox plugins

Deze gratis plugin maakt gebruik van je Dropbox account om een backup van je WordPress website te maken, indien gewenst inclusief media bestanden, plugins en SQL database. Je kunt zelf instellen of je de backup naar je Dropbox account wil uploaden, of alleen naar je webserver. Dat is handig wanneer je bijvoorbeeld weinig ruimte over hebt op je Dropbox account, en alleen een backup van de belangrijkste zaken wil meenemen.

Meer informatie

Dropbox Backup & Restore

dropbox plugins

De gratis Dropbox Backup & Restore plugin biedt je de mogelijkheid om een volledige backup van je WordPress site te maken en deze direct naar je Dropbox account te uploaden. Je hoeft dus niet eerst de backup te downloaden en dan apart weer naar Dropbox te uploaden. Dat bespaart een hoop tijd, en maakt het backup proces een stuk eenvoudiger.

Meer informatie

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.