Beperkingen voor gebruikersnamen en e-mailadressen instellen

Beperkingen voor gebruikersnamen en e-mailadressen instellen

Run je een lidmaatschapswebsite, een forum, een online community of een vergelijkbare website waarbij bezoekers laten registeren op je WordPress site is ingeschakeld? WordPress geeft deze bezoekers standaard de mogelijkheid om elke gewenste gebruikersnaam en elk e-mailadres dat ze willen te kiezen. Die vrijheid brengt echter wel risico’s met zich mee. Zo kunnen mensen een gebruikersnaam kiezen waarmee ze zich voordoen als een beheerder of moderator. Ook kunnen ze geregistreerde handelsmerken gebruiken. Om nog maar niet te spreken over aanstootgevende, beledigende of kwetsende woorden die je eigenlijk niet op je WordPress site wilt hebben. Gelukkig is het mogelijk om beperkingen voor gebruikersnamen en e-mailadressen in te stellen. Hieronder leggen we uit hoe je dat kunt doen!

Beperkingen voor gebruikersnamen en e-mailadressen instellen in WordPress

Er zijn verschillende methodes om beperkingen voor gebruikersnamen en e-mailadressen in te stellen. Een van de makkelijkste manieren is met behulp van de Restrict Usernames Emails Characters plugin. Met deze gratis WordPress plugin kun je niet alleen beperkingen instellen voor bepaalde gebruikersnamen en e-mailadressen, maar ook voor het gebruik van bepaalde symbolen, domeinnamen of talen.

Stap 1: Installeer en activeer de Restrict Usernames Emails Characters plugin. Zodra je dat gedaan hebt, ga je op je WordPress dashboard naar Instellingen > Restrict Usernames Emails Characters.

Stap 2: Navigeer naar het ‘General Settings’ tabblad en controleer of de plugin daadwerkelijk is ingeschakeld. Vervolgens scrol je omlaag naar de ‘Not allow these names’ sectie. Hier kun je woorden invullen waarvan je niet wilt dat mensen die in hun gebruikersnaam gebruiken.

Stap 3: Op dezelfde manier kun je beperkingen instellen voor e-mailadressen. Dit kan tevens helpen om spam eruit te filteren en te zorgen dat mensen hun echte e-mailadres gebruiken.

Stap 4: Vervolgens kun je nog meer beperkingen instellen, zoals het gebruik van bepaalde e-mail domeinen en spaties, cijfers en/of hoofdletters in gebruikersnamen. Je kunt tevens een minimale en/of maximale lengte voor de gebruikersnaam opgeven. Vergeet niet om de wijzigingen op de slaan.

Stap 5: Nu ga je naar het ‘Error Message’ tabblad. De plugin heeft al standaard kant-en-klare foutmeldingen ingesteld voor verschillende situaties. Die kun je naar wens aanpassen of vertalen naar het Nederlands.

Tot slot

Als iemand zich nu op je website probeert te registreren met een gebruikersnaam of e-mailadres dat niet is toegestaan volgens jouw instellingen, krijgt diegene een foutmelding te zien en zal er een alternatief moeten worden gekozen. Op deze manier kun je veel spam voorkomen en de standaard op je WordPress site hoog houden.

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.