Bear App voegt WordPress integratie toe voor iOS

Bear App voegt WordPress integratie toe voor iOS

Bear is een app die een “zen writing experience” combineert met fantastische notitie-mogelijkheden, een combinatie die in 2017 een Apple Design Award opleverde. Bear App gebruikers vragen echter al jaren om de mogelijkheid om hun notities op WordPress te publiceren. En die is er nu, in elk geval voor iOS gebruikers!

Over de Bear app

Mensen gebruiken de Bear app voor van alles en nog wat, van het maken van boodschappenlijstjes tot aan het schrijven van hoofdstukken voor boeken. Er zijn ook veel gebruikers die de app benutten voor het schrijven van blog concepten die ze vervolgens op andere platforms publiceren. Dat vereist vaak meerdere stappen voor het kopiëren en plakken van content, voornamelijk als die content media of HTML bevat.

Naadloze connectie

Twee jaar geleden maakten de ontwikkelaars bij Shiny Frog (de makers van de app) al bekend dat WordPress publicaties op hun to-do lijst stonden, maar dat het nog geen prioriteit had. Ze waren wat terughoudend om hun eigen publicatie tool met de WordPress APIs te integreren en gaven de voorkeur aan een oplossing die op externe apps voortbouwde.

Inmiddels zijn de zaken veranderd. Schrijfapps ervaren meer druk om een naadloze connectie met andere platformen te leveren, zeker als ze de concurrentie voor willen blijven. Het marktaandeel van WordPress is de afgelopen jaren gegroeid en omvat nu naar schatting 33% van de top 10 miljoen websites (in 2018 was dat nog 30%). Sterker nog, Bear heeft in februari hun eigen blog op Medium verhuisd naar WordPress.

Deze week kondigden de makers van de Bear app aan dat ze met WordPress hebben samengewerkt aan een oplossing die iOS gebruikers in staat stelt om Bear notities op WordPress blogs te plaatsen. Recente updates van beide platformen maken hebben een WordPress-optie aan het share-icoon in Bear toegevoegd. De content wordt direct op je WordPress blog gedeeld, met alle opmaak, headings, lijsten, links en media intact.

TextBundle

De ontwikkelaars legden hun oplossing voor WordPress integratie als volgt uit:

“We hebben een open source bibliotheek gemaakt voor het verwerken van TextBundle bestanden. TextBundle is een open standaard voor het delen van gewone tekstbestanden met bijlagen zoals foto’s. WordPress heeft toen TextBundle ondersteuning aan hun iOS app toegevoegd. Bear levert je notitie als TextBundle bestand bij WordPress af, en WordPress converteert het naar een blogpost.”

Het gebruiken van een open standaard als deze biedt andere ontwikkelaars de mogelijkheid om dit verder uit te bouwen en hun eigen integraties voor andere platformen te ontwikkelen. Daarbij hoeft het Bear app team geen rekening te houden met alle veranderingen van APIs van meerdere platformen.

De nieuwe WordPress publicatie integratie werkt met elke site in de mobiele WordPress app voor iOS, dus zowel voor self-hosted websites als WordPress.com sites. Notities moeten beginnen met een <H1> tag om de blogpost titel automatisch mee te nemen. Bear app gebruikers kunnen meteen beginnen met publiceren op WordPress zodra ze beide apps naar de laatste versie geupdatet hebben.

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.