BackupBuddy tip #5: BackupBuddy e-mail notificaties customizen

BackupBuddy tip #5: BackupBuddy e-mail notificaties customizen

BackupBuddy, de WordPress backup plugin, kan veel meer dan alleen WordPress backups maken. Om ervoor te zorgen dat je deze plugin volledig kunt benutten, bespreken we deze week 5 BackupBuddy tips en features. Vandaag gaan we het hebben over BackupBuddy e-mail notificaties, en hoe je deze kunt customizen.

BackupBuddy e-mail notificaties

BackupBuddy biedt verschillende opties voor e-mail notificaties, zodat je op de hoogte blijft van je WordPress backups. Zo weet je het bijvoorbeeld meteen wanneer BackupBuddy klaar is met het maken van een backup, of wanneer je iets moet updaten. Als je hebt ingesteld dat je handmatig backups wilt maken, kun je instellen dat je na een x aantal dagen automatisch een e-mail krijgt om je hieraan te herinneren. De instellingen van deze e-mail notificaties kun je aanpassen bij BackupBuddy > Settings.

backupbuddy e-mail notificaties

BackupBuddy e-mail notificaties customizen

Voor jezelf maakt het waarschijnlijk niet zoveel uit hoe die e-mail notificaties van BackupBuddy eruitzien. Maar als je bijvoorbeeld een WordPress website voor cliënten beheert, dan is het natuurlijk wel zo professioneel om die e-mail notificaties van je eigen branding te voorzien. En dat kan! Je kunt zelfs HTML e-mail templates toevoegen. Of je kunt ervoor kiezen om gewoon je eigen kleuren en logo te gebruiken in de e-mails.

Om het BackupBuddy e-mail template aan te passen, kopieer je het standaard template (/wp-content/plugins/backupbuddy/views/backupbuddy-email-template.php) naar de thema directory (/wp-content/themes/backupbuddy-email-template.php). Dit nieuwe bestand kun je vervolgens helemaal naar je eigen wensen en behoeften aanpassen. De standaard BackupBuddy e-mail templates zullen door dit nieuwe bestand overschreven worden.

Op deze manier zorg je dat je cliënten netjes geïnformeerd worden over de backups van hun website, én dat ze weten dat de e-mails van jou afkomstig zijn.

Lees ook over hoe je met BackupBuddy een Site Size Map van je website kunt bekijken, en hoe je onderdelen van je WordPress site naar een downloadbaar ZIP-bestand kunt exporteren!

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.