Background Animation Blocks: Blokken met geanimeerde achtergronden

Background Animation Blocks

We hebben de laatste tijd al aardig wat leuke en handige blok plugins voorbij zien komen, waaronder ToDo List Block van Rich Tabor, de Sketch Block plugin van Automattic en Bookmark Card van George Mamadashvili. Ook WebArea heeft laatst een leuke blok plugin gelanceerd: Background Animation Blocks. 

Over de Background Animation Blocks plugin

De Background Animation Blocks plugin is een collectie van zes individuele blokken met verschillende animatie effecten die je als achtergrond kunt gebruiken. De blokken werken in principe hetzelfde als het Groep blok. Met andere woorden: elke groep werkt als een container waar je elk ander blok in kunt plaatsen. De blokken ondersteunen zowel een brede als een volledige uitlijning. 

Zes geanimeerde achtergronden

Op dit moment zijn er dus zes geanimeerde achtergronden beschikbaar: Stars, Blurred Circles, Diagonal Lines, Gradient, Bubbles en Gooey effect.

Elk blok heeft weer zijn eigen unieke opties, afhankelijk van wat het precies doet. De Bubbles en Gradient blokken bieden bijvoorbeeld de mogelijkheid om de animatie snelheid in te stellen. Bij Diagonal Lines kun je meerdere kleuren invoeren. Het Stars blok is de meest geavanceerde achtergrondanimatie; hierbij volgt de animatie de cursor van de bezoeker. 

Verbeterpuntje?

Wel jammer is dat de plugin niet in alle gevallen gebruik maakt van het kleurenpalet van het thema. Voor de tekst en achtergrondkleuren worden de standaard opties gebruikt, maar als je een custom instelling wilt toepassen verschijnt er alleen een color picker. Gelukkig is die beperking heel eenvoudig te verhelpen door simpelweg de hex code van de gewenste themakleur op te zoeken en die te kopiëren.  

Tot slot

Hoewel Background Animation Blocks een simpele plugin is, biedt het een prima oplossing voor als je de pagina’s van je WordPress website wat dynamischer wil maken – zonder dat je tijd hoeft te steken in het scripten van je eigen animaties.

Geef een reactie