Nienke's website: AVG ook voor mij?

Nienke’s website: AVG ook voor mij?

Het zal niemand ontgaan zijn. Zelfs de Wehkamp stuurt ze. Mails met de aankondiging van hun nieuwe privacyverklaring. De Europese privacyverordening Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) ofwel General Data Protection Regulation (GDPR) is vanaf morgen van kracht. Nu rijst de vraag: gelden de aangepaste regels van de AVG ook voor mij?

Ik heb tenslotte maar een simpele website. Met wat informatie over mezelf, mijn werk, mijn tarieven en een blog. Ik verstuur geen nieuwsbrief (zou ik wel moeten doen), ik verkoop niets (ja, mezelf) en sla geen gegevens op. Dacht ik!

AVG-check

Want ik besloot vorige week toch even snel een AVG-check te doen. Nou, daar kwam de uitslag hoor. Mijn site blijkt verre van AVG-proof. Ik blijk vier cookies te hebben (waarvan drie voor Google Analytics), ik heb een contactformulier, dus ‘ik verzamel persoonlijke gegevens’ (hij is welgeteld één keer ingevuld), mijn website moet een SSL verbinding hebben (heeft ie niet) en ik moet een privacy agreement uploaden.

Sjeeeez! Ik dacht dat ik er wel mee weg kwam. Zo’n vaart zal het toch allemaal niet lopen? Hoe denkt de overheid trouwens dat ik 20 miljoen euro boete kan betalen? Nee, ons kleintjes laten ze heus wel met rust. Toch?

En toch zit het me dan niet lekker. Ik ben een bange poeperd. Stel nu dat ze toch steekproefgewijs van die kleine ondernemertjes als ik er uit gaan pakken. En het blijkt dat ik helemaal NIETS heb gedaan om te voldoen aan de nieuwe wetgeving. Ok, ik hoef dan geen 20 miljoen te betalen maar ik kan wel een percentage van mijn winst afstaan. Ik geloof toch niet dat ik het risico wil lopen…

Geen verstand van AVG? Laat het doen!

Natuurlijk heeft WP Masters, waarbij ik de scan heb gedaan, ook de mogelijkheid het vóór mij te doen. Voor een klein bedrag regelen zij alles voor je. 

Tja, en dan kennen jullie mij inmiddels hè? Als ik een uitweg zie om dit niet zelf aan te vliegen, grijp ik die met beide handen aan. En in dit geval niet eens alleen omdat ik er geen geduld voor heb. Eigenlijk zijn dit gewoon serieuze zaken die je maar beter gewoon goed kunt regelen. Dus regel het niet, of goed. Ik kies dat laatste en omdat ik mezelf niet vertrouw het echt dicht te timmeren, laat ik het liever aan een professional over.

Weet je wat Thijs? Jij mag het doen! 🙂 Ik werk wel een uurtje of wat langer door aan een leuke schrijfklus, dan kan ik jou ook weer betalen. Deal?

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.