Avant-Garde: een minimalistisch blokthema

Avant-Garde: een minimalistisch blokthema

Geleidelijk aan druppelen er steeds meer blokthema’s binnen bij het thema directory op WordPress.org. In dit artikel willen we je graag kennis laten maken met Avant-Garde. Dit nieuwe minimalistische blokthema van Brian Gardner benut de sterke punten van het nieuwe bloksysteem, zonder het te forceren tot iets waar het nog niet toe in staat is.

Over Avant-Garde

Liefhebbers van minimalistische WordPress thema’s zullen onder de indruk zijn van Avant-Garde. Alles is functioneel, niets is overbodig.

Iets wat meteen opvalt bij dit thema zijn de blokpatronen. Het thema biedt momenteel 14 verschillende blokpatronen welke direct zijn in te voegen en indien gewenst aangepast kunnen worden.

Dit is bijvoorbeeld het blokpatroon voor een portfolio pagina:

Dit blokpatroon bestaat uit niets meer dan een Kop, een Paragraaf en een 3 X 3 grid van Afbeelding blokken. Heel simpel dus, maar mede dankzij de juiste spatiering bijzonder stijlvol.

Ook de contactpagina blinkt uit in zijn simpliciteit:

Waar bij veel WordPress thema’s relatief weinig aandacht wordt besteed aan footers, biedt Avant-Garde op dit gebied twee verschillende opties die allebei echt de moeite waard zijn:

Tot slot

Avant-garde design draait om het verleggen van grenzen en experimenteren met nieuwe ideeën. En Brian Gardners nieuwe blok thema slaagt daar wat ons betreft heel goed in! Check de demo pagina voor een impressie of download het Avant-Garde thema via WordPress.org.

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.