Waarom sites niet automatisch wilden updaten naar WordPress 4.9.6

Waarom sites niet automatisch wilden updaten naar WordPress 4.9.6

Twee weken geleden werd WordPress 4.9.6 uitgerold. Het was een zogeheten minor release, en deze triggeren doorgaans het automatische update systeem van WordPress. Veel gebruikers vroegen zich dan ook af waarom hun websites dit keer niet automatisch wilden updaten naar versie 4.9.6. Wat bleek? Het WordPress Development Team had het auto update systeem uitgeschakeld, nadat zij hadden ontdekt dat een aantal plugins de nieuwe privacy features niet op de juiste manier laadden en fatale 500 foutmeldingen aan de frontend triggerden.

Privacy code in WordPress 4.9.6

De oorzaak van het probleem ligt bij een privacy code die een bestand bevat waarvan niet verwacht werd dat het geladen zou worden zonder de rest van de WordPress admin. Mika Epstein (van het WordPress Plugin Review team) heeft persoonlijk contact opgenomen met de betreffende plugin ontwikkelaars om het probleem op te lossen. De nieuwe privacy features zijn de belangrijkste wijziging in de nieuwe WordPress update, vooral nu de nieuwe Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van kracht is.

Lees ook: 5 WordPress plugins om je site AVG-proof te maken

WordPress 4.9.7

Een recente scan van de WordPress plugin directory laat zien dat er geen andere plugins zijn die de privacy code verkeerd laden. Automatische updates blijven voor WordPress 4.9.6 echter uitgeschakeld, tot de lancering van WordPress 4.9.7. Vanaf die versie zullen WordPress sites weer gewoon automatisch updaten. WordPress 4.9.7 zal het hierboven beschreven probleem oplossen en ook een aantal andere bug fixes bevatten. Omdat automatische updates pas met versie 4.9.7 weer worden ingeschakeld, moeten de WordPress sites die op versie 4.9.5 draaien automatisch updaten naar 4.9.7 zodra deze beschikbaar is.

WordPress 4.9.7 zal naar verwachting ergens deze week uitkomen.

Voldoet jouw website wel aan alle regels van de nieuwe Europese privacy verordening? Doe de gratis GDPR scan voor je WordPress website en je weet het zeker!

 

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.