Astra 3.8.0 verbetert design flow & performance

Astra 3.8.0 verbetert design flow & performance

Astra, dat met ruim 1.6 miljoen gebruikers en een zeldzame beoordeling van vijf sterren rustig als het meest populaire WordPress thema ooit mag worden beschouwd, heeft een belangrijke update gekregen: Astra 3.8.0.

Waarom is het Astra thema eigenlijk zo populair?

Het Astra thema biedt tal van voordelen die door slechts weinig gratis WordPress thema’s geëvenaard worden:

  • Makkelijk in gebruik, ook voor WordPress beginners;
  • Lichtgewicht code, dus goede performance;
  • SEO-ready;
  • WooCommerce-ready;
  • Compatibiliteit met alle grote page builder plugins, waaronder Elementor en Divi;
  • Kant-en-klare starter thema’s voor diverse toepassingen.

Astra 3.8.0 update

Astra 3.8.0 is de nieuwste versie van de gratis variant van het populaire WordPress thema. De update introduceert verbeteringen op het gebied van:

De design flow

Een gesimplificeerde design flow moet het makkelijker moet maken om websites te bouwen. Het Nieuwste Berichten blok neemt nu automatisch de koppen, link kleuren en lettertypes uit de thema instellingen over. Het probleem in de Pull-quote en Citaat blokken, waarbij tekst links uitgelijnd bleef terwijl de tekst in het citaat gecentreerd was, is nu verholpen. Astra 3.8.0 geeft je vanuit de blok editor ook meer controle over design-elementen, zoals de zijbalk en de visuele indeling van je content.

De performance

Ook op het gebied van performance zijn er verbeteringen doorgevoerd. Aan de front-end is er meer gebruik gemaakt van de ingebouwde CSS van WordPress zelf, waardoor het gebruik van CSS in het thema gereduceerd kon worden van 9.77 kb tot 4.44 kb. In de backend is de statische CSS teruggebracht van 21 kb naar 15 kb en dynamische CSS van 21.4 kb naar 7 kb. Op deze manier streven de ontwikkelaars ernaar om het Astra thema met elke update steeds weer wat sneller te maken – iets waar zowel jij als je bezoekers baat bij hebben.

Meer weten over de Astra 3.8.0 update?

Met de verbeteringen in Astra 3.8.0 blijft dit WordPress thema voorlopig nog wel even een van de meest populaire gratis WordPress thema’s die er zijn! Voor meer informatie over de Astra 3.8.0 update kun je de changelog op wpastra.com raadplegen. Voor wie gebruik maakt van de premium versie van het Astra thema: ook deze heeft een update gekregen, namelijk versie 3.6.8.

Toch hulp nodig met het bouwen van je website?

Vergelijk in dit overzicht de beste webdesign bureau’s van Nederland en kom er met de gratis test in 3 minuten achter welk webdesign bureau het beste bij jou past.
Zie snel en overzichtelijk van alle bedrijven het aantal werknemers, aantal projecten, de grootte van de teams, de prijzen van de diensten en nog veel meer.

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.