AMP for WordPress 0.7 RC 1 is uit

AMP for WordPress 0.7 RC 1 is uit

XWP, Automattic en Google’s AMP team hebben vorige week de 0.7 Release Candidate 1 van de AMP for WordPress plugin uitgerold. AMP for WordPress 0.7, waar tijdens de AMP Conf eerder dit jaar al naar gehint werd, is een grote release met een aantal belangrijke nieuwe features.

Wacht even, wat was AMP ook al weer?

AMP is een afkorting voor Accelerated Mobile Pages. Het AMP Project is een open souce initiatief van Google, dat in oktober 2015 gelanceerd werd, met als doel om de algehele performance van mobiele websites te verbeteren. Het AMP project draait op haar eigen framework: AMP HTML. Dit is speciaal ontworpen om super lichte webpagina’s te ontwerpen die de laadtijden aanzienlijk moeten reduceren. Meer over wat AMP precies is en hoe het werkt lees je in ons artikel Google AMP: een korte introductie. 

Nieuwe features in AMP for WordPress 0.7

AMP for WordPress 0.7 voegt Native AMP ondersteuning toe voor alle standaard widgets, embeds en reacties. Notificaties worden getriggerd bij het plaatsen van blogposts die content met validatie fouten, en bij het gebruiken van een thema of plugin met een onjuiste AMP opmaak.

Waar eerdere versies van AMP de content op een andere manier weergaven dan het thema van de betreffende website, creëert 0.7 een native ervaring. Als je bijvoorbeeld de AMP Conf WordPress Theme Demo site op een iPhone 7 bekijkt, ziet de website er exact hetzelfde uit als op je desktop computer of laptop. Zoals je op de onderstaande afbeelding ziet, kun je er niet uit afleiden dat de site op AMP draait.

amp for wordpress 0.7

Lees ook: De AMP plugin voor WordPress

Voordat 0.7 officieel wordt uitgerold, vraagt het ontwikkelingsteam gebruikers om AMP for WordPress 0.7 RC 1 uit te testen en eventuele problemen op de GitHub pagina van het project te rapporteren. De pre-release versie is hier te downloaden.

Lees ook: WP AMP Themes – Google AMP thema’s voor WordPress

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.