Amazon lanceert Polly WordPress plugin

Amazon lanceert Polly WordPress plugin

Vorige week lanceerde Amazon de nieuwe Amazon Polly WordPress plugin. Met deze plugin, die gebruik maakt van Amazons text-to-speech dienst Polly, kun je je WordPress blog een stem geven door audioversies van je blogposts te creëren.

Wat is Polly?

Polly werd geïntroduceerd tijdens Amazons re:Invent ontwikkelaarsevenement in november 2016. De dienst maakt gebruik van machine learning technologieën om een meer levensechte spraak te genereren. Zo begrijpt Polly bijvoorbeeld dat het woord “live” anders wordt uitgesproken, afhankelijk van hoe het gebruikt wordt. In de zonnen “I live in Seattle” en “Live from New York” wordt het woord hetzelfde gesteld, maar niet op dezelfde manier uitgesproken. Dat betekent dat Polly’s stemmen veel natuurlijker klinken dan de meeste andere text-to-speech engines.

Polly lanceerde met 47 mannelijke en vrouwelijke stemmen, en ondersteuning voor 24 talen. Sindsdien heeft Amazon ook ondersteuning toegevoegd voor 6 andere talen.  Daarbij zijn Polly’s vaardigheden verder doorontwikkeld. Zo heeft ze, net als Alexa, geleerd om te fluisteren en de hoogte van haar stem te veranderen. Polly wordt al veel gebruikt om verschillende vormen van tekst (nieuwsartikelen, blogposts, RSS feeds, PDF’s, enzovoorts) in audio om te zetten. Maar door de dienst beschikbaar te maken als WordPress plugin, wordt Polly beschikbaar voor een veel breder publiek.

Over de Polly WordPress plugin

Zodra je de Polly WordPress plugin hebt geïnstalleerd, wordt Amazon Polly opgeroepen zodra je een blogpost hebt opgeslagen of geüpdatet. Behalve dat Polly je blogposts hardop kan voorlezen, kun je bijvoorbeeld ook verschillende stemmen voor verschillende zinnen configureren, of een andere stem instellen voor citaten. De Polly WordPress plugin is ook interessant voor podcasters; er zit namelijk een feature genaamd Pollycast ingebouwd, waarmee je de iTunes parameters die in de RSS feed gegenereerd worden kunt controleren.

De Amazon Polly WordPress plugin is gratis te downloaden, maar hou er rekening mee dat aan het gebruik van Polly zelf wel kosten verbonden zijn. De tarieven worden gebaseerd op het aantal tekens in de spraakverzoeken.

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.