Amazon Associates Link Builder plugin voor WordPress

Amazon Associates Link Builder plugin voor WordPress

Amazon heeft één van ’s werelds meest populaire affiliate programma’s. Tot voorkort moest je affiliate URL’s handmatig in je blogberichten zetten. Dat betekende dat je eerst de affiliate link moest creëren met behulp van de Amazon Site Stripe tool, of via het AA Dashboard. Vervolgens moest je naar je WordPress editor gaan om de affiliate URL in te voegen. Nu hoeft dat echter niet meer! Amazon heeft voor het eerst een WordPress plugin geïntroduceerd. Hiermee kun je gewoon vanaf het WordPress Dashboard naar producten op Amazon zoeken, en daar affiliate links voor creëren. De bèta versie van deze Amazon Associates Link Builder plugin voor WordPress werd afgelopen maand gelanceerd.

Amazon Associates Link Builder plugin

De Amazon Associates Link Builder plugin voegt een Settings pagina aan je WordPress dashboard toe. Daar moet je de access key ID, secret access key en Associates ID invoeren. Ook kun je een marktplaats selecteren, evenals een standaard template voor je advertentie.

De access key moet je zelf genereren. Hiervoor moet je je inschrijven voor de Amazon Product advertising API. De eCommerce gigant verstrekt gratis toegang tot de API.

Amazon Associates

 

 

Zodra je API toegang hebt, kun je eenvoudig de secret access key genereren. Je Associates tag ID kun je ook vanaf het Dashboard genereren. Zodra je de juiste account gegevens op de Settings pagina van de plugin hebt ingevoerd, zal de Amazon Associates Link Builder plugin een speciale zoekbox aan de WordPress editor toevoegen. Om een product te vinden voer je een zoekterm in en klik je op de gele zoekknop. Vervolgens worden de relevante producten op het scherm weergegeven. Je kunt dan het product dat je in het blogbericht wil zetten selecteren.

De Amazon Associates Link Builder plugin stelt je tevens in staat om shortcodes voor de geselecteerde producten te creëren.

Amazon Associates

Je kunt ook responsive Ad units creëren met de Amazon Associates Link Builder plugin. Zo kun je bijvoorbeeld een mooie carrousel van producten weergeven, of producten in een grid layout tonen.

Tot slot

De Amazon Associates Link Builder plugin zit zoals gezegd nog in het bèta stadium, maar werkt al behoorlijk goed. We verwachten dat er in de loop der tijd nog meer mooie features aan de plugin worden toegevoegd.

Benieuwd? De plugin is hier te downloaden.

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.