3 gratis alternatieven voor Contact Form 7

3 gratis alternatieven voor Contact Form 7

Contact Form 7 was altijd een van de standaard plugins die ik installeerde op de WordPress sites van mijn cliënten. Tenminste, tot ik een paar weken geleden na het updaten van de plugin werd buitengesloten van een van de websites. Ik kon het probleem gelukkig herstellen door via FTP de plugin bestanden te verwijderen, maar was wel de aanleiding om op zoek te gaan goede gratis alternatieven voor Contact Form 7. En ja, die zijn er! Ik heb de drie beste voor je op een rijtje gezet. 

De beste gratis alternatieven voor Contact Form 7

#1: HappyForms

HappyForms is een van de nieuwere gratis alternatieven voor Contact Form 7. De plugin biedt een gebruikersvriendelijke drag & drop builder waarmee je zonder technische kennis mooie contactformulieren kunt bouwen. HappyForms biedt daarnaast ook allerlei features om conversies te verhogen, en houdt alles keurig bij in een filterbaar archief. Ook fijn om te weten: het kost je nog geen 5 minuten tijd om alles in te stellen. 

Meer info

#2: Form Maker

Net als HappyForms maakt Form Maker gebruik van een intuïtieve drag & drop interface en maar liefst 43 verschillende veldtypes, waarmee je simpele tot zeer complexe HTML formulieren kunt bouwen. Je hebt dus geen programmeervaardigheden nodig om een mooi contactformuliertje in elkaar te flansen. Deze plugin zal bij zowel WordPress beginners als gevorderde gebruikers in de smaak vallen.

Meer info

#3: Formidable Forms

Formidable Forms is met 300.000+ actieve installaties een vrij bekende WordPress plugin. Niet zo verwonderlijk, want je kunt er ontzettend veel mee. Behalve contactformulieren kun je met Formidable Forms ook polls, enquêtes, nieuwsbrief opt-ins, bestelformulieren en zelfs complete online calculators bouwen. Zoveel mogelijkheden zou je eigenlijk alleen van een premium plugin verwachten! Er zijn diverse kant-en-klare formulier-templates beschikbaar, maar een custom formulier bouwen kan ook. 

Meer info

Tot slot

Hoewel Contact Form 7 met 5+ miljoen actieve installaties nog altijd een van de meest gebruikte contactformulier plugins is, zijn er zoals je ziet ook andere gratis opties beschikbaar die hetzelfde kunnen – of zelfs meer. Probeer gerust eens een van deze gratis alternatieven voor Contact Form 7. Bevalt het niet, dan kun je altijd weer terug naar je oude oplossing.  

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.