5 alternatieven voor de Edit Flow plugin

5 alternatieven voor de Edit Flow plugin

Vorige week bevestigde een vertegenwoordiger van Automattic dat de Edit Flow plugin niet langer actief ontwikkeld wordt. Gebruikers kregen daarom het advies op zoek te gaan naar een alternatief. Wij hebben alvast vijf alternatieven voor de Edit Flow plugin op een rijtje gezet. Daar zal vast wel een passende oplossing voor je tussen zitten, afhankelijk van de features waar je behoefte aan hebt.

Edit Flow alternatieven

#1. PublishPress

PublishPress is de plugin die door Automattic als alternatief werd aanbevolen. Niet zo verwonderlijk, want PublishPress komt qua features het meest overeen met Edit Flow. De plugin heeft momenteel 7.000 actieve installaties en wordt gebruikt voor bedrijven, non-profits, educatieve instituties, magazines, kranten en blogs. De gratis versie van PublishPress biedt een redactionele kalender, notificaties, redactionele reacties, custom statussen, content overzichten en meer. Er zijn ook commerciële add-ons verkrijgbaar voor o.a. een content checklist, Slack notificaties en meerdere auteurs. Gebruikers kunnen gemakkelijk van Edit Flow migreren, zonder dataverlies. PublishPress is namelijk een soort ‘spin-off’ van de Edit Flow plugin!

#2. Oasis Workflow

Oasis Workflow is een plugin die site admins in staat stelt om custom workflows te creëren voor content recensies. Workflows kunnen eenvoudig geconfigureerd worden met een drag & drop interface. De plugin ondersteund onder andere custom statussen, procesgeschiedenis, deadlines en email herinneringen. De commerciële versie van plugin bevat extra features voor o.a. meerdere workflows, auto submit, revisies voor gepubliceerde content.

#3. Nelio Content

Nelio Content is een plugin met een redactionele kalender, redactionele reacties, taken en een content-assistent. De plugin, die momenteel 6.000 actieve installaties heeft, helpt ook om content automatisch in te plannen én op sociale media te promoten.

#4. Editorial Calendar

Als je alleen de redactionele kalender feature van Edit Flow nodig hebt, dan is Editorial Calendar wellicht een goed alternatief. Deze plugin wordt gebruikt op meer dan 40.000 WordPress sites. De plugin biedt een overzicht van wanneer welke blogpost gepubliceerd zal worden. Je kunt de planning eenvoudig aanpassen met drag & drop. Bovendien kun je blogposts direct in de kalender bewerken.

#5. WP Scheduled Posts

WP Scheduled Posts is eveneens een redactionele kalender, ook met drag & drop. Deze plugin, die over een handige dashboard widget beschikt, is ideaal om vanaf één plek meerdere auteurs te beheren. De premium versie van WP Scheduled Posts biedt tevens een auto-scheduler, waarmee je regels kunt opstellen om automatisch content te publiceren.

 

Lees ook: Publication Checklist plugin speciaal ontwikkeld voor de block editor

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.