AIOSEOP plugin acquisitie door Awesome Motive

AIOSEOP plugin acquisitie door Awesome Motive

Afgelopen donderdag werd door Awesome Motive CEO Syed Balkhi aangekondigd dat zijn bedrijf de AIOSEOP plugin (beter bekend als de All in One SEO Pack plugin) heeft overgenomen.

Over de AIOSEO plugin

Plugin ontwikkelaar Michael Torbert lanceerde zijn AIOSEOP pluginin 2007. De plugin bevat alles dat je nodig hebt om je WordPress site te optimaliseren voor zoekmachines, zoals XMP sitemap ondersteuning, Schema.org markup, automatisch gegenereerde meta tags, ingebouwde API’s en automatische notificaties voor zoekmachines. AIOSOP is in totaal meer dan 65 miljoen keer gedownload en momenteel actief op ruim 2 miljoen WordPress websites.

Acquisitie

Volgens Balkhi, het brein achter onder andere WPBeginner, OptinMonster, MonsterInsights, WPForms en RafflePress, heeft zijn bedrijf het project om twee redenen overgenomen. “Ten eerste omdat onze gebruikers ons blijven vragen om een SEO plugin te bouwen die makkelijker te gebruiken en betaalbaarder is,” zei hij. “Ze willen een SEO plugin die betrouwbaar en resultaatgericht is, zoals sommige SaaS software.” De tweede reden is dat hij niet wilde dat de plugin in de verkeerde handen zou vallen. “All in One SEO heeft een belangrijke rol gespeeld in de geschiedenis van WordPress, in de geschiedenis van WPBeginner (aangezien dit de eerste SEO plugin was die ik gebruikte) en er zijn veel gebruikers die op All-in One SEO Pack vertrouwen om hun WordPress site voor zoekmachines te optimaliseren.”

Torbert is zelf ook positief over de acquisitie. Hij zegt vol vertrouwen de teugels aan Awesome Motive over te dragen en is benieuwd naar wat het volgende hoofdstuk gaat brengen voor de AIOSEOP plugin.

Veranderingen

Volgens Balkhi zal er voor gebruikers van de AIOSEOP plugin vooralsnog weinig veranderen; zij kunnen de plugin gewoon blijven gebruiken. Wel zal de plugin binnenkort van een nieuw design worden voorzien. Met uitzondering van Torbert heeft het hele All in One SEO team zich bij Awesome Motive aangesloten. Dat betekent dat we nog steeds van dezelfde service en ondersteuning gebruik kunnen maken als voorheen. Het team zal in de toekomst meerdere nieuwe features en verbeteringen integreren.

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.