Accessible Content plugin helpt site toegankelijkheid verbeteren

Accessible Content plugin helpt site toegankelijkheid verbeteren

Gisteren was het de derde donderdag van mei, en dus ook Global Accessibility Awareness Day (GAAD). Het doel van dit evenement is om kwesties gerelateerd aan mensen met beperkingen in de digitale wereld bespreekbaar te maken en te adresseren. Dat is ook wat CampusPress hoopt te bereiken met hun nieuwe Accessible Content plugin.

Over CampusPress

CampusPress is een managed WordPress hosting en service provider voor organisaties in de educatieve sector. Het is een zusterbedrijf van Edublogs.org, dat oorspronkelijk vijftien jaar geleden werd gelanceerd.

“In die tijd hebben we ons stilletjes beziggehouden met het inspelen op de unieke behoeften van scholen en universiteiten die op verschillende manieren gebruik maken van WordPress,” schreef CampusPress General Manager Ronnie Burt. “Oorspronkelijk draaide dat vooral om de kant van bloggen en leren, maar naarmate WordPress uitgroeide tot het grootste CMS, zijn we ons ook gaan richten op high-level websites.”

Waarom deze plugin?

Het CampusPress team ontwikkelde de plugin om gebruikers te helpen bij het verhelpen van toegankelijkheidsproblemen op hun websites. Veel toegankelijkheidstools worden gebouwd voor ontwikkelaars en ontwerpers, maar CampusPress wilde juiste de gebruikers iets bieden om de noodzakelijke stappen te nemen voor het bouwen van een toegankelijke website.

Hoe werkt het?

De Accessible Content plugin werkt vrij simpel en de interface is eenvoudig genoeg om te begrijpen zonder behulp van documentatie. Wanneer je een voorvertoning van een blogbericht bekijkt, worden de aandachtspunten gemarkeerd. Middels knoppen aan de zijkant van het venster kun je door alle gevonden aandachtspunten (zoals ontbrekende alt tags voor toegankelijkheid) navigeren. Onder in het venster wordt een uitgebreide beschrijving van het probleem weergegeven. Gebruikers hebben ook toegang tot deze feature via de gereedschapsbalk aan de front-end. Op basis van de feedback die de Accessible Content plugin geeft, kun je je blogberichten toegankelijker maken.

Het team streeft ernaar om de plugin op termijn direct in de blok editor te integreren. Dan wordt het namelijk mogelijk om tijdens het creëren van een bericht direct toegankelijkheidsproblemen te verhelpen.

Interesse in de Accessible Content plugin?

De plugin is momenteel alleen nog beschikbaar via GitHub. Zodra de ontwikkelaars voldoende feedback hebben gekregen van gebruikers, willen ze Accessible Content indienen bij het officiele WordPress plugin repository.

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.