3 handige A-Z index plugins voor WordPress

3 handige A-Z index plugins voor WordPress

Als je een kleinschalige, simpele WordPress website hebt, is het niet zo moeilijk om de boel overzichtelijk te houden voor je bezoekers. Maar als je een grote website met heel veel webpagina’s en content hebt, wordt het al wat lastiger. Om te zorgen dat je bezoekers snel kunnen vinden wat ze zoeken, kun je een custom zoekfunctie aan je website toevoegen, bijvoorbeeld met de SearchIQ plugin. Ook voor WooCommerce shops zijn er verschillende plugins beschikbaar om een goede zoekfunctie te integreren. Je moet er echter ook rekening mee houden dat je bezoekers niet altijd weten waar ze naar zoeken, of soms gewoon de voorkeur geven aan browsen. Om ook in hun behoeften te voorzien kun je gebruik maken van één van de onderstaande A-Z index plugins voor WordPress. Deze zijn ideaal voor het indexeren van recepten, artikelen, definities en nog veel meer!

Index plugins voor WordPress

A-Z Listing

index plugins

Met de gratis A-Z Listing plugin kun je al je webpagina’s moeiteloos alfabetiseren en op een overzichtelijke manier organiseren. Als er bij één letter geen pagina’s zijn, dan zal de widget de letter niet-gelinkt weergeven; op de indexpagina wordt de letter dan helemaal niet weergegeven. De indexpagina kan met behulp van een simpele shortcode op de gewenste plek worden gezet.

Meer info

EasyIndex

index plugins

EasyIndex biedt 9 verschillende index stijlen (26 in de Plus versie), die je eenvoudig kunt customizen met verschillende lettertypes, kleuren en HTML tags. Indien gewenst kan de plugin ook automatisch submenu items aanmaken. Anders dan bij de meeste index plugins, kun je met EasyIndex de pagina’s die je wilt indexeren gewoon uit een lijst selecteren, waarna de plugin vrijwel direct een indexpagina creëert. Je hoeft dus niet apart categorieën, tags of post ID’s te selecteren en toe te voegen.

Meer info

CM Tooltip Glossary

index plugins

De CM Tooltip Glossary plugin biedt de mogelijkheid om een encyclopedie of woordenboek van termen te creëren, en een responsive tooltip te laten zien wanneer een gebruiker over het betreffende woord hovert. De plugin scant je blogposts en pagina’s op de termen en voegt een link toe naar de pagina die de definitie van de term bevat. Het is ook mogelijk om externe data van een woordenboek, thesaurus of Wikipedia te integreren.

Meer info

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.