6 WordPress mythes ontkracht

6 WordPress mythes ontkracht

WordPress is een zeer populair platform. Maar zoals het geval is bij alles dat populair is, zijn er ook mensen die het bekritiseren. Hierdoor zijn er in de loop der jaren de nodige WordPress mythes ontstaan met betrekking tot WordPress en haar functionaliteiten, wat als gevolg heeft dat veel mensen WordPress nog steeds zien als een tool voor amateurs en bloggers. Dat is het echter niet!

6 WordPress mythes over WordPress ontkracht

WordPress Mythe #1: WordPress is alleen om te bloggen

Deze mythe kan eenvoudig wordt ontkracht, simpelweg door te kijken naar het enorme aantal complexe websites dat gebruik maakt van WordPress. Van TIME Magazine, BBC America en Techcrunch tot Samsung, Ford en General Electronics, en van de Rolling Stones en Justin Timberlake tot Forbes en Playstation. Al deze bedrijven, merken en artiesten vinden in WordPress precies wat ze nodig hebben. De mythe is hardnekkig omdat WordPress begonnen is als een blogplatform en ook als dusdanig op de markt is gebracht. Het is nog maar een paar jaar geleden dat WordPress zichzelf als website developing tool begon te presenteren. Feit blijft dat je website slechts beperkt wordt door de persoon die hem maakt. Alles dat je nodig hebt kun je vinden in WordPress, in de vorm van plugins en widgets en workarounds.

WordPress Mythe #2: WordPress is niet professioneel

Deze mythe is ontstaan uit de gedachte dat als iets gratis is, het nooit goed kan zijn. Ook hier geldt dat als een WordPress site van een slechte kwaliteit is, dit meer te maken heeft met de ontwikkelaar dan met WordPress zelf. En bovendien: als je een website bezoekt, vraag je je dan af wat voor backend de site gebruikt? Nee, het kan niemand iets schelen welk platform je gebruikt. Gratis URL’s en gratis e-mailadressen, dát is pas onprofessioneel.

WordPress Mythe #3: WordPress sites zien er allemaal hetzelfde uit

Dit was vroeger inderdaad een probleem, toen WordPress nog maar net begon. Inmiddels heb je echter tienduizenden thema’s om uit te kiezen, en eindeloos veel opties om je site te customizen. Tegenwoordig kun je met WordPress een unieke site maken. Ook zijn er veel thema’s te vinden die speciaal ontwikkeld zijn voor jouw vakgebied of niche.

WordPress Mythe #4: WordPress is moeilijk te begrijpen

Alle begin is moeilijk als je nog niet weet hoe je het moet doen. Dat geldt voor WordPress, net zoals voor lopen, praten en lezen. Je hoeft echt geen computeropleiding te hebben gedaan om WordPress goed te kunnen begrijpen. Sterker nog, als je eenmaal de basisprincipes van WordPress door hebt, is het erg intuïtief om mee te werken. Om nog maar niet te spreken van alle informatie, handleidingen en support die er beschikbaar is op het internet.

WordPress Mythe #5: WordPress sites zijn niet veilig

Je website is net zo veilig als dat jij voorzichtig bent. Als je de juiste voorzorgsmaatregelen treft, is het risico dat je gehackt wordt echt minimaal. Het is waar dat het feit dat WordPress open source is bepaalde risico’s oplevert, maar dat betekent ook dat bugs en zwakke plekken snel opgelost worden.

Als jij ondertussen zorgt dat je een goede gebruikersnaam en wachtwoord hebt, dat je goede, betrouwbare plugins download, en dat je de meest recente versies van thema’s en van WordPress zelf gebruikt, dan heb je de grootste beveiligingsrisico’s al opgelost.

WordPress Mythe #6: WordPress is traag

Als je een snellere website wilt, zorg dat dat je je site host op een privé server. Het is waar dat sommige plugins je WordPress site trager kunnen maken, maar als je goedgeschreven plugins gebruikt en zorgt dat je altijd de meest recente versie hebt (van zowel je thema en de plugins als WordPress zelf), dan is er niets aan de hand. Bovendien kun je je WordPress website supersnel maken met behulp van deze tips.

Bovenstaande betekent niet dat WordPress geen ruimte biedt voor verbetering. Maar een perfecte oplossing bestaat simpelweg niet, en WordPress bied je wel de beste prijs/kwaliteit verhouding die er te vinden is.

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.