6 handige Contact Form 7 extensies & add-ons

6 handige Contact Form 7 extensies & add-ons

Contact Form 7 is één van de meest populaire contactformulier plugins op WordPress. Hoewel de plugin op zich volop functies out-of-the-box biedt, kan het natuurlijk zijn dat je soms behoefte hebt aan extra functionaliteiten. In dit artikel bespreken we een aantal handige Contact Form 7 extensies en add-ons waarmee je de functionaliteit van Contact Form 7 kunt uitbreiden en meer geavanceerde taken kunt verrichten.

Lijst van handige Contact Form 7 extensies & add-ons

#1. Contact Form DB

Contact Form DB is een zeer handige Contact Form 7 extensie die alle data die via Contact Form wordt ingevoerd in de WordPress database opslaat. Dat betekent dat je niet steeds je e-mail hoeft te checken voor verzoeken; deze kun je dan gewoon in je WordPress Dashboard terugvinden. De plugin is heel makkelijk in gebruik: je hoeft hem alleen maar te installeren. Daarna wordt alle ingevoerde data automatisch in de WordPress database opgeslagen.

#2. Contact Form 7 Auto Responder Addon

Contact Form 7 is standaard ingesteld om de ingevoerde data naar je e-mail te verzenden. Met de Contact Form 7 Auto Responder Addon kun je deze data naar een autoresponder verzenden (o.a. Aweber, MailChimp, GetResponse, iContact, Vertical Response, enzovoorts). Op die manier helpt de add-on om meer leads te genereren. Dit is wel een premium plugin – mocht je de voorkeur geven aan gratis Contact Form 7 extensies, dan kun je kiezen voor de volgende in onze lijst.

#3. Contact Form 7 MailChimp Extension

Deze extensie, die Contact Form 7 integreert met MailChimp, biedt je de mogelijkheid om een e-mail lijst samen te stellen. Als iemand je een bericht stuurt, zal de extensie dat e-mailadres automatisch als abonnee aan een vooraf gedefinieerde lijst toevoegen. De extensie is heel gebruiksvriendelijk en maakt gebruik van de meest recente ChimpMail API.

#4. Contact Form 7 Honeypot

Spamberichten zijn natuurlijk wel het laatste waar je op zit te wachten. Met behulp van de Contact Form Honeypot plugin kun je gelukkig een anti-spam functionaliteit aan je contactformulieren toevoegen. De plugin voegt een extra verborgen veld aan het formulier toe. Als dat verborgen veld wordt ingevuld, betekent het dat het door een spam bot is ingevuld. Het wordt dan door Honeypot als spam gemarkeerd.

#5. Contact Form 7 – PayPal Add-on

Deze add-on zorgt dat PayPal met Contact Form 7 geïntegreerd kan worden. Na het installeren van de plugin krijgt elk contactformulier een eigen PayPal instelling. Wanneer een bezoeker een formulier invult, zal eerst de e-mail worden verstuurd, waarna er een automatische redirect naar de PayPal website wordt uitgevoerd. Dit is een heel handige functie voor wanneer je via PayPal geld wil rekenen voor je diensten of producten.

#6. Contact Form 7 Signature Addon

Contact Form 7 Signature Addon is een unieke add-on waarmee je een nieuw veld type aan je contactformulier kunt toevoegen, namelijk een veld waar gebruikers een getekende handtekening in kunnen zetten. Let op, je hebt wel versie 3.5 of nieuwer van de Contact Form 7 plugin nodig.

 

 

 

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.