5 WordPress design trends voor 2016

5 WordPress design trends voor 2016

De eerste maand van het nieuwe jaar zit er op en dus kunnen we eens met een aantal feiten komen over de designtrends voor 2016 met betrekking tot WordPress. Wil je dit jaar een WordPress website laten maken, dan is het goed om onderstaand lijstje als checklist te gebruiken.

5 WordPress design trends voor 2016

Responsive

Eigenlijk zou er vanaf nu een wet moeten zijn die iedereen verplicht stelt om alle WordPress websites responsive te maken. Hoewel het gebruik van mobiele devices per sector en zoekwoord verschilt, is de trend onomkeerbaar. Mobiel is de toekomst.

Scrollen

Met dank aan de mobiele telefoon en aan alle tablets. Scrollen zul je! Serieus: de trend is scrollen, mede omdat we hier steeds meer aan gewend zijn. Bovendien is het handig voor een andere, wat algemenere trend, het zogenaamde story-telling. We kunnen de lange pagina’s op deze manier makkelijker gebruiken om de bezoeker mee te nemen in ons verhaal.

Video en background video

Zagen we in 2015 vooral veel sliders in alle WordPress designs naar voren komen, 2016 belooft echt de doorbraak te worden voor video en background video. Het verschil tussen een foto en video is bijzonder groot. Bezoekers zijn nieuwsgierig en zijn bang iets te missen. Plaats een video en bezoekers zijn geneigd om erop te klikken. Het voordeel is tweeledig: ze blijven langer op je site hangen en je bent beter in staat om je boodschap over te brengen.

Het voordeel van een background video: het geeft je de mogelijkheid om meteen het juiste gevoel aan de website en dus je business mee te geven op een creatieve manier. Het zorgt ervoor dat de website leuker en interactiever oogt en brengt de informatie op een meer interessante manier.

Card design

2016 wordt het jaar van het zogenaamde Card Design. Hoe kunnen we het snelste duidelijk maken van Card Design is? Kijk maar eens naar Pinterest. Foto’s in verschillende formaten die als een soort homepage muur met schilderijtjes ogen.

Ghost buttons

Ghost buttons zijn in! Maar wat zijn nu precies ghost buttons? Makkelijk gezegd zijn het buttons, waarbij alleen de buitenrand zichtbaar is en de binnenkant doorzichtig, op de tekst na, die veelal de kleur heeft van de buitenrand. Het is net als met lesauto’s, als je erop let zie je ze overal. Kortom, in 2016 gebruiken we ghost buttons.

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.