5 websites waar je gratis foto’s kunt downloaden

5 websites waar je gratis foto’s kunt downloaden

Als je geregeld foto’s op je website plaatst die je niet zelf hebt gemaakt, moet je natuurlijk wel zorgen dat je deze kunt gebruiken zonder de rechten van de eigenaar of maker van de foto te schenden. Dit geldt niet alleen voor foto’s die je bij je artikelen plaatst, maar ook voor andere elementen op je website. 

5 websites met Gratis fotos

Commerciële websites hebben vaak een abonnement bij stocksites als Shutterstock.com, waar ze tegen een vast bedrag per maand een bepaalde hoeveelheid rechtenvrije foto’s vandaan kunnen plukken. Maar gelukkig zijn er voor de bloggers die (nog) geen of weinig inkomsten hebben van hun website ook voldoende mogelijkheden! Er zijn tal van websites die foto’s en beeldelementen bieden die je gratis kunt gebruiken, zonder dat je bang hoeft te zijn dat je iemands rechten schendt. We hebben er vijf voor je op een rijtje gezet!

Gratis foto’s downloaden

Wikipedia Commons biedt een oneindige collectie aan gratis te gebruiken foto’s die je zonder zorgen kunt gebruiken.

Gratis icons downloaden

Op Fatcow Icons heb je de keuze uit maar liefst 4000 WordPress icoontjes voor je website. Je kunt ook een versie downloaden waarbij de icoontjes op kleur zijn gecategoriseerd. Een andere optie is Freepik Buttons.

Gratis tekst effecten downloaden

Wil je een mooie banner voor je blog maken? Of wil je iets bijzonders maken van je blogtitels? Picture to People biedt een breed scala aan tekst effecten, fonts, formaten, talen en kleuren. Alles op deze site wordt ‘from scratch’ gemaakt, dus je zult geen compatibiliteitsproblemen ervaren. Ook niet als je een oude browser of oude computer gebruikt.

Gratis achtergronden downloaden

Zoek je een specifieke achtergrond voor je website, blog of tekstvakken? Neem dan eens een kijkje op Graphic Burger Backgrounds.

Gratis clipart downloaden

Openclipart is met meer dan 58.000 afbeeldingen de beste bron voor kwalitatief hoogwaardige, gratis clipart voor commercieel en niet-commercieel gebruik. Je kunt op categorie zoeken of op je gemak door het aanbod heen browsen.

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.