5 tips om je blog artikelen op nieuwswebsites te krijgen

5 tips om je blog artikelen op nieuwswebsites te krijgen

Als je wilt dat je blog artikelen door een groot publiek worden gelezen, dan kun je proberen om je artikelen op nieuwswebsites te krijgen. Op die manier krijgt je artikel niet alleen meer exposure, maar kun je ook meer traffic naar je eigen WordPress site genereren.

WordPress Blog Promotion

Hieronder hebben we 5 tips beschreven voor hoe je dit voor elkaar kunt krijgen.

Optimaliseer je artikel op de juiste zoektermen

Je kunt meer lezers scoren door te analyseren op welke zoektermen het meest wordt gezocht, en aan de hand daarvan je artikel te optimaliseren. In dit artikel kun je hier meer informatie over vinden.

Installeer de News SEO by Yoast plugin

Deze plugin is te vergelijken met de WordPress SEO plugin, maar richt zich specifiek op het gevonden worden door nieuwswebsites zoals Google News.

Installeer de XML sitemaps & Google News feeds plugin

Deze plugin zorgt ervoor dat je site beter ‘gecrawled’ kan worden door zoekmachines. Zo kun je bijvoorbeeld ook sneller door Google News geïndexeerd worden.

Installeer Commentluv

Commentluv is een WordPress plugin waarmee je door het plaatsen van comments op andere blogs, je eigen blog kunt promoten. De gratis versie zorgt bijvoorbeeld dat mensen die reacties plaatsen op jouw blog, onderaan hun comment een linkje krijgen naar hun eigen laatste blogpost. Dus iedere keer dat ze een reactie plaatsen, krijgen ze er een promo voor terug. Perfect voor het creëren van een netwerk en het genereren van traffic naar jouw blog.

Meldt je aan bij Bloglovin

Bloglovin is een attenderingsdienst waarbij je je blog kunt aanmelden. Gebruikers kunnen zich dan op jouw blog ‘abonneren’ waardoor ze altijd automatisch de laatste updates te zien krijgen. Een goede manier om meer traffic te genereren. Bloglovin is er helaas alleen in het Engels, het is echter mogelijk om Nederlandstalige blogs te plaatsen.

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.