5 Quiz plugins voor WordPress

5 Quiz plugins voor WordPress

Veel populaire websites zoals Buzzfeed maken gebruik van quizzen om virale content te creëren en de betrokkenheid van hun gebruikers een boost te geven. Maar dat kan jij natuurlijk ook! In dit artikel belichten we 5 quiz plugins voor WordPress.

Quiz plugins voor WordPress

#1. TryInteract

quiz plugins

TryInteract is een krachtige web-based app om virale quizzen te genereren. Deze kun je vervolgens gebruiken voor het genereren van leads en webverkeer, het verkrijgen van volgers op sociale media, en het verbeteren van je conversies. Dankzij de drag & drop quiz builder is het heel makkelijk om interactieve quizzen te creëren (kiezen uit 100 kant-en-klare quiz templates!), welke je met een simpele shortcode aan je site kunt toevoegen.

Meer info

#2. WP Quiz

quiz plugins

WP Quiz is een flexibele en gebruiksvriendelijke quiz plugin voor WordPress. Je hebt de keuze uit 3 quiz types: trivia, persoonlijkheid en flip cards. Je kunt afbeeldingen toevoegen aan vragen en antwoorden, gebruikers de mogelijkheid bieden om de quiz opnieuw te doen, en de resultaten aan het eind laten zien. De Pro versie van WP Quiz is nog uitgebreider, met o.a. een countdown timer en de mogelijkheid om advertenties in je quizzen te integreren.

Meer info

#3. Quiz and Survey Master

quiz plugins

Quiz and Survey Master is een flexibele 2-in-1 plugin. Op het eerste gezicht ziet het er wellicht niet heel indrukwekkend uit, maar de plugin compenseert dat met uitstekende features en een zeer uitgebreide documentatie. Quiz and Survey Master ondersteund verschillende soorten vragen, waaronder waar/niet waar vragen en open vragen. Je kunt verschillende resultaatpagina’s aanmaken en deze aanpassen aan de hand van de score van de gebruiker. De betaalde add-ons bieden zelfs nog meer features.

Meer info

#4. mTouch Quiz

quiz plugins

mTouch Quiz is een van de meest mobielvriendelijke quiz plugins voor WordPress. Deze gratis plugin biedt ondersteuning voor o.a. hints, meerdere correcte antwoorden, het beperken van het aantal pogingen en nog meer. Je kunt custom start- en eindschermen creëren, en vragen op willekeurige volgorde zetten.

Meer info

#5. Quiz Cat

quiz plugins

Quiz Cat is een gratis WordPress quiz plugin met een gebruiksvriendelijke interface en geweldige opties om virale quizzen te creëren voor je website. Je kunt afbeeldingen toevoegen aan vragen en antwoorden en custom begin- en eindschermen maken. Na het activeren zal de plugin vragen om verbinding te maken met de website API, maar deze simpele plugin werkt ook prima zonder de API.

Meer info

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.