5 punten om op te letten bij het maken van een WordPress design

5 punten om op te letten bij het maken van een WordPress design

Een mooi, goed en functioneel WordPress design is een belangrijke stap richting een succesvolle WordPress website. Er zijn veel gratis en premium WordPress designs beschikbaar om te downloaden, maar soms voldoen de beschikbare WordPress designs niet aan al onze wensen. Dan is het tijd om zelf een design te maken. Hier een lijst met vijf punten om op te letten bij het maken van een WordPress design.

5 punten om op te letten bij het maken van een WordPress design

WordPress kleurenschema

Allereerst is er deze belangrijke beslissing om te nemen: welk kleurenschema wil je gebruiken in je design? Zorg ervoor dat de kleuren niet vloeken. Houd ook rekening met de leesbaarheid – je website moet leesbaar zijn op elk apparaat en daarom genoeg contrast hebben.

Visueel aantrekkelijkheid WordPress design

Een aantrekkelijk WordPress design trekt meer bezoekers. Als een bezoeker de website visueel niet aantrekkelijk vindt, blijft hij niet lang, hoe goed en informatief je inhoud ook is.

Gebruiksvriendelijkheid van je website

Als een bezoeker niet binnen enkele seconden begrijpt hoe hij jouw website kan navigeren, vertrekt hij zo snel als hij kwam. Zorg ervoor dat alle tekst duidelijk te lezen is en bied een duidelijke navigatie. Zorg ook voor meerdere manieren voor bezoekers om relevante inhoud te vinden op jouw WordPress website. Denk hierbij onder andere aan een sidebar, interne links, een zoekfunctie en een site map.

Responsief WordPress design

Een groot aantal internetgebruikers surft tegenwoordig via een tablet of smartphone. Vergeet niet je website te optimaliseren zodat deze gebruikers ook toegang hebben tot jouw website.

Laadtijd of snelheid van je WordPress design

Als de website niet binnen enkele seconden laadt, raak je bezoekers kwijt. Een website die laadt in meer dan twee seconden wordt al als enorm traag ervaren. Optimaliseer daarom het design en de code van je WordPress website. Een handig hulpmiddel in deze is de WordPress Optimalisatie handleiding.

Samengevat is het belangrijk dat je WordPress design aantrekkelijk is voor je bezoekers, op alle apparaten werkt, gebruiksvriendelijk is en snel laadt. Houd deze informatie in gedachten bij het ontwerpen en je nieuwe WordPress design wordt zeker een succes!

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.