5 plugins die je moet kennen als je een WordPress website start

5 plugins die je moet kennen als je een WordPress website start

Pretty Permalinks (WP Core instelling)

De standaard permalink structuur (oftewel de manier waarop de URL’s worden gegenereerd) van WordPress is lelijk, zowel voor ons als voor zoekmachines. Een voorbeeld van een standaard gegenereerde link: http://site.com/?p=7379. Deze structuur is lelijk om twee redenen. Ten eerste is het geen URL die makkelijk te onthouden is. Ten tweede gebruiken Google en andere zoekmachines de URL van een pagina om de content ervan te begrijpen, en omdat de standaard structuur hier geen informatie over verschaft, bieden lelijke permalinks geen voordelen voor SEO. Gelukkig is het heel eenvoudig om de permalinks van WordPress aan te passen.

Ga naar je dashboard en navigeer naar Settings > Permalinks (Instellingen > Permalinks). Hier zie je een aantal opties voor nieuwe permalink structuren. Tenzij je een specifieke reden hebt om een andere optie te kiezen, is de “Post Name” optie in “Common Settings” waarschijnlijk het makkelijkst en het best. Zodra je je aanpassingen hebt opgeslagen zullen je berichten en pagina’s automatisch op een mooiere manier worden weergegeven. Voor meer informatie over permalinks lees je dit informatie bericht.

Akismet plugin

Houd spam tegen met de Akismet plugin

Akismet is de enige WordPress plugin die je nodig hebt om spam uit je comments te halen! Om Akismet te installeren heb je wel een API key nodig, die Akismet met een WordPress.com account zal associeren. Met één API key kun je Akismet op meerdere websites activeren, dus je hoeft slechts één keer het installatieproces door te lopen.

Download Akismet

All-in-One WP Migration plugin

All in one wp migration plugin

Het migreren van WordPress sites kan behoorlijk lastig zijn; elke WordPress site bestaat uit een filesystem en een database. Deze moet je allebei op een andere manier migreren. Dat voelt een beetje alsof je de muren en het dak van een huis apart moet verplaatsen, zonder dat het huis zelf in elkaar stort.

Gelukkig is er de All-in-One WP Migration plugin, waarmee je lastige WordPress site migraties worden gesimplificeerd tot twee muisklikken: één om de oude site te exporteren, en één om de nieuwe site te importeren. Er wordt zelfs rekening gehouden met alle risicofactoren van site migratie: van missende bestanden tot slechte .htaccess regels.

Download All-in-One Migration

Enable Media Replace plugin

Enable Media Replacement in WordPress plugin

Deze plugin voegt de mogelijkheid om mediabestanden te overschrijven aan WordPress toe. Die feature zit namelijk niet standaard in WordPress. Door de Enable Media Replace plugin te installeren hoef je nooit meer mediabestanden te verwijderen en opnieuw te uploaden; je kunt ze in één keer vervangen, en dat scheelt je een heleboel handelingen. De plugin is helemaal gratis en nog super makkelijk te gebruiken ook.

Download Enable Media Replace

Regenerate Thumbnails plugin

Deze plugin is de oplossing voor vele problemen die gerelateerd zijn aan bestandsformaten. Zo kun je thumbnails regenereren voor al je afbeeldingen, wat heel handig is als je de afmetingen van je thumbnails hebt aangepast nadat je de afbeeldingen hebt geupload, of wanneer je bent overgestapt op een WordPress thema met andere afbeeldingsformaten. Je kunt de thumbnails regenereren voor alle afbeeldingen die worden geupload, maar ook voor individuele afbeeldingen.

Download Regenerate Thumbnails

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.