5 dingen die je moet vermijden op je mobiele website

5 dingen die je moet vermijden op je mobiele website

Je weet inmiddels wel dat je website echt mobielvriendelijk moet zijn. Maar mobiele bezoekers stellen heel andere eisen dan desktop gebruikers, en zullen je mobiele website dan ook op een andere manier gebruiken. Dat kan het ontwerpen, bouwen en vullen van je mobiele site nog een behoorlijke uitdaging maken. Om je een beetje op weg te helpen hebben we 5 dingen op een rijtje gezet die je echt moet vermijden op je mobiele website.

Dit moet je echt vermijden op je mobiele website

#1. Te veel content

Mobiele gebruikers hebben veel sneller de neiging verveeld te raken (de aandachtsspanne van een mobiele gebruiker is bijna 5 seconden!). Te veel content betekent eindeloos veel scrollen voor mobiele gebruikers. Probeer daarom de content zo kort en krachtig mogelijk te houden, en zorg dat de belangrijkste informatie bovenaan de pagina staat. Te veel content kost overigens ook meer tijd om te laden, dus let niet alleen op tekstuele content maar ook op afbeeldingen.

#2. Een complexe navigatie

Een gebruiksvriendelijke navigatie is één van de belangrijkste aspecten op het gebied van responsive design. Heeft je desktop website grote, diepe navigatie menu’s? Dan zul je een alternatieve navigatie moeten toepassen voor mobiele gebruikers om de gebruikerservaring te optimaliseren.

#3. Lange laadtijden

Lange laadtijden zijn slecht voor elke website, maar bij mobiele websites kan het de doodsteek zijn. Zorg daarom dat je niet alleen de desktop versie maar ook de mobiele versie van je WordPress site uitvoerig test en overbodige elementen zoveel mogelijk weglaat.

#4. Te veel of niet-geoptimaliseerde afbeeldingen

Als je afbeeldingen op je mobiele website zet, zorg dan dat je alleen geoptimaliseerde afbeeldingen gebruikt. Dit zorgt er niet alleen voor dat de afbeeldingen op de juiste manier worden geladen, maar helpt ook om de mobiele website sneller te maken. Een goede WordPress plugin om afbeeldingen te optimaliseren is WP Smush Pro.

#5. Te weinig witruimte 

Schermen zijn er in alle formaten. Maar wanneer je een WordPress site voor zeer kleine schermen ontwerpt, is het van essentieel belang om ook rekening te houden met de witruimte. Witruimte creëert meer rust en overzicht op een webpagina, en voorkomt dat je webpagina’s op smartphones te veel ‘volgepropt’ lijken. Je moet witruimte niet als ‘onbenutte’ ruimte zien, maar als een volwaardig webdesign element.

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.