40 dollar per klik verdienen met Google AdSense doe je zo!

40 dollar per klik verdienen met Google AdSense doe je zo!

Als blogger ben je soms dag en nacht bezig met het produceren van content en het promoten van je blog. Maar hoe zit het met je inkomsten? In dit artikel delen we één van de meest simpele manieren om meer geld te verdienen met Google AdSense!

geld verdienen met google adsense

Wat je moet weten over zoekwoorden

Je weet waarschijnlijk wel dat hoe meer gericht webverkeer je blog heeft, hoe meer geld je verdiend. We onderscheiden twee soorten zoekwoorden: Cost per Click (CPC) zoekwoorden en long tail zoekwoorden (specifiekere zoekwoorden die niet tot de top behoren maar waar wel een markt voor is). Hoe meer hoge CPC zoekwoorden je gebruikt, hoe sterker je AdSense inkomsten stijgen. En long tail zoeken ranken gemakkelijk en stimuleren je organische verkeer.

Stel je eens voor dat we de long tail zoekwoorden zouden kunnen vinden die ook CPC AdSense zoekwoorden zijn? Dat zou wel een behoorlijk lucratieve combinatie zijn, niet waar?

SEMRUSH gebruiken om winstgevende AdSense zoekwoorden te vinden

SEMRUSH is een unieke tool die je helpt bij het identificeren van long tail, hoge CPC zoekwoorden. Om het meeste uit SEMRUSH te halen, raden we aan om eerst het volgende te doen:

  • Download Google Docs Spreadsheet, of een ander software programma om zoekwoorden te beheren;
  • Maak een SEMRUSH account aan (hier kun je een gratis trial proberen);
  • Stel een lijst op met de belangrijkste blogs in jouw niche.

Zodra je bovenstaande drie zaken hebt geregeld, kan het echte werk beginnen.

Log in op je SEMRUSH account, en typ de naam van het domein in dat je wil gebruiken voor het vinden van zoekwoorden.

Op de volgende pagina klik je op Organic keywords > Full list. Vervolgens krijg je een lijst met zoekwoorden die verkeer naar Warrior Forum drijven.

Wanneer je op het CPC tabblad klikt, wordt de lijst gesorteerd en worden de hoge CPC zoekwoorden eerst weergegeven. Het zal je opvallen dat de meeste hoge CPC AdSense zoekwoorden long tail zoekwoorden zijn. Sommige brengen maar liefst $70 per klik op!

Nu kun je de zoekwoorden die voor jou het meest relevant zijn in je Google Docs spreadsheet kopiëren. Dit proces herhaal je voor de andere domeinen op je lijst. Als je klaar bent, heb je een uitgebreide verzameling met hoge CPC Adsense zoekwoorden.

Omdat je al op niche-gebaseerde long tail zoekwoorden hebt gezocht, zal je hoogstwaarschijnlijk hoger gaan scoren in Google en meer webverkeer krijgen. SEMRUSH is één van de beste zoekmachine marketing tools die er zijn, en een hele simpele en snelle manier om meer geld te verdienen met AdSense.

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.