3 tabel plugins voor WordPress

3 tabel plugins voor WordPress

Tabellen zijn een geweldige manier om data op een overzichtelijke manier weer te geven. Maar heb je weleens geprobeerd om een tabel in WordPress te maken? Dat is niet zo eenvoudig. WordPress heeft namelijk geen ingebouwde tabel-editor, wat betekent dat je met HTML-code aan de slag moet. Gelukkig is er ook een veel makkelijkere manier om tabellen te maken, namelijk met één van de onderstaande responsive tabel plugins voor WordPress!

Tabel plugins voor WordPress

#1. TablePress

TablePress is een gratis WordPress plugin waarmee je tabellen kunt creëren en beheren via het menu in het WordPress Dashboard. Na het invoeren van je data kun je de tabellen met een shortcode aan je berichten of pagina’s toevoegen. Je kunt o.a. selecteren hoeveel rijen je wilt weergeven, zoeken naar specifieke data in de tabel, en de data in elke kolom sorteren (A-Z of Z-A). Het is ook mogelijk om het design van de tabel aan te passen; dit doe je bij de “Custom CSS” in het “Plugin Options” venster. Je kunt wiskundige functies en formules in de cellen invoeren, zoals ook in Excell en andere spreadsheet programma’s mogelijk is.

Prijs: TablePress is een gratis plugin met premium extensies.

Meer info

#2. wpDataTables

wpDataTables is een premium WordPress plugin die het creëren en publiceren van tabellen op je WordPress site super makkelijk maakt. Je hebt geen kennis van HTML nodig, want alles is gewoon via het instellingen-paneel te configureren. wpDataTables is ideaal wanner je werkt met financiële, wetenschappelijke, statistische en commerciële data. Je hebt verschillende manieren om je tabellen te maken: een bestand uploaden, een MySQL query kopiëren, een URL opgeven, of de data handmatig invoeren. Deze plugin is ook ideaal voor toepassingen waarbij het voor de eindgebruiker mogelijk moet zijn om de data in de gepubliceerde tabel te bewerken. Denk bijvoorbeeld aan een sportclub waar de leden hun wedstrijdprestaties kunnen invoeren. Met wpDataTables kun je instellen dat of alle cellen, of specifieke cellen bewerkt kunnen worden. En dit is nog maar een fractie van alle beschikbare functies!

Prijs: wpDataTables kost $35, inclusief 6 maanden ondersteuning en levenslange updates.

Meer info

#3. League Table

League Table is één van de meest veelzijdige tabel plugins voor WordPress, waarmee je responsive tabellen kunt toevoegen aan berichten, pagina’s, custom post types en widget areas. Je kunt de data heel eenvoudig vanuit je favoriete spreadsheet programma kopiëren en plakken. Je kunt voor elke tabel een ander responsive gedrag definiëren, zodat de tabel correct op mobiele apparaten wordt weergegeven. Zo kun je bijvoorbeeld grootte van het lettertype of de cellen aanpassen, de afbeeldingen in de cellen verbergen, of specifieke kolommen weglaten. Uiteraard biedt League Table ook volop mogelijkheden om het uiterlijk van je tabellen aan te passen.

Prijs: League Table kost $23, inclusief 6 maanden ondersteuning en levenslange updates.

Meer info

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.