3 gratis minimalistische WordPress thema’s

3 gratis minimalistische WordPress thema’s

In een ingewikkelde, overweldigende chaotische online wereld is het verfrissend als je een heldere, eenvoudige website tegenkomt die doet wat hij moet doen. Wij hebben drie gratis minimalistische WordPress thema’s voor je geselecteerd. Deze zijn niet alleen beoordeeld op hun minimalistische esthetiek, maar ook op de gebruikerservaring van zowel front-end als back-end gebruikers. Zeker de moeite waard om even te checken dus!

3 gratis minimalistische WordPress thema’s

#1. Minimalist Blogger

Zoals de naam al doet vermoeden is Minimalist Blogger geschikt voor iedereen die een eenvoudig blog runt. Hoewel thema’s zich doorgaans wel vanzelf wijzen, is dit thema van SuberbThemes bijzonder geschikt voor beginners; de homepagina bevat volop documentatie en FAQs om je te helpen. Minimalist Blogger biedt alle aanpassingsmogelijkheden die je van een modern WordPress thema mag verwachten. De handige shortcut icoontjes waarmee je direct een specifieke sectie van je site kunt bewerken, zijn een handige toevoeging. Als dit thema je bevalt maar je hebt behoefte aan meer features en functionaliteiten, dan kun je er altijd nog voor kiezen om te upgraden naar een van de drie premium versies van Minimalist Blogger.

Meer info

#2. Author

Author is een thema van Ben Sibley, speciaal ontwikkeld voor auteurs. De layout is gericht op een optimale leesbaarheid. Prima geschikt voor eenvoudige blogs, online magazines of nieuwswebsites. Maar mocht je er meer uit willen halen; Author is ook 100% compatibel met WooCommerce én Gutenberg. Na het activeren van het thema kom je op het ‘Author Dashboard’ terecht. Hier vind je alle informatie die je nodig hebt over de aanpassingen die je kunt maken. Alle ‘usual suspects’ zijn aanwezig. Je kunt bijvoorbeeld ook een ‘scroll to top’ pijltje aan je pagina’s toevoegen. Een klein detail, maar wel een waardevolle feature voor de gebruiksvriendelijkheid – iets waar dit thema wat mij betreft hoog op scoort.

Meer info

#3. Wilson

Wilson is één van de thema’s die Anders Norén gratis beschikbaar stelde op WordPress.org. Het is een simpel, responsive thema met Gutenberg ondersteuning, ontwikkeld voor persoonlijke websites en blogs. Naast de standaard aanpassingsmogelijkheden biedt Wilson ook een aantal handige custom widgets. Hierbij kun je denken aan een custom video widget en Flickr widget. De documentatie is niet zo uitgebreid als bij de andere thema’s uit onze lijst, maar er actief support forum waar je terecht kunt als je ergens niet uit komt.

Meer info

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.