3 e-mail verificatie plugins voor WordPress | WP Handleiding

3 e-mail verificatie plugins voor WordPress

Het maakt niet uit of het nu gaat om een contactformulier, een bestelformulier of een inschrijfformulier voor een nieuwsbrief – het is altijd vervelend als bezoekers hun e-mail per ongeluk verkeerd invoeren. Hieronder hebben we 3 e-mail verificatie plugins voor WordPress op een rijtje gezet, waarmee je het risico op verkeerd ingevulde e-mailadressen kunt minimaliseren.

E-mail verificatie plugins voor WordPress

#1. QuickEmailVerification

De QuickEmailVerification plugin maakt het mogelijk om e-mailadressen real-time te verifiëren. De plugin zelf is gratis te gebruiken. Om de benodigde API key te verkrijgen moet je een account aanmaken op quickemailverification.com, maar je krijgt tot 3.000 gratis credits per maand. Dat zal voor de meeste WordPress websites voldoende zijn, maar mocht je behoefte hebben aan meer credits dan kun je een abonnement afsluiten. Na het installeren en activeren van de plugin en het invullen van de API key zal QuickEmailVerification automatisch e-mail velden in formulieren detecteren, en de ingevulde mailadressen verifiëren. Indien een verkeerd e-mailadres wordt ingevoerd, zal er een foutmelding worden weergegeven.

QuickEmailVerification is compatible met onder andere Ninja Forms, WP Forms, Contact Form 7 en WooCommerce.

#2. Clearout Email Validator

Clearout Email Validator voert meer dan 20 controles uit wanneer iemand een formulier op je WordPress site invult. Daaronder vallen onder andere anti-spam checks, catch-all verificatie en blocklist verificatie. Net als QuickEmailVerification vereist deze plugin een API key. Deze kun je verkrijgen door een Clearout account aan te maken. Zodra je bent ingelogd op je account navigeer je naar Apps. Daar klik je op Create App, waarna je de server selecteert en de benodigde gegevens invult. Nadat je op Create klikt zal er een API key gegenereerd worden. Je krijgt 100 gratis emailverificatie credits om de service uit te proberen. Deze plugin biedt een feature die niet alle e-mail verificatie plugins voor WordPress hebben, namelijk de mogelijkheid om submissies van ‘wegwerp’ mailadressen te blokkeren.

Clearout Email Validator is compatible met onder andere Ninja Forms, Fluent Forms, Gravity Forms en MailChimp.

#3. miniOrange OTP Verification

De miniOrange OTP Verification plugin gaat nog een stapje verder dan de eerdergenoemde e-mail verificatie plugins voor WordPress. Deze plugin verstuurd namelijk een OTP verificatie code tijdens het invullen van formulieren. Op die manier kun je voorkomen dat gebruikers zich met neppe e-mailadressen en/of telefoonnummers registreren. miniOrange OTP Verification controleert ook meteen of het ingevoerde e-mailadres en/of mobiele nummer niet al eerder zijn geregistreerd. Er zijn verschillende abonnementen beschikbaar, maar je kunt de plugin uitproberen met 10 gratis e-mail en 10 gratis sms transacties.

 

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.