10 redenen om WordPress te gebruiken voor jouw nieuwe website

10 redenen om WordPress te gebruiken voor jouw nieuwe website

Je wilt graag een website, maar je hebt nog niet de tijd gehad om hem te bouwen? Of je denkt dat het te moeilijk is om het zelf te doen? Of heb je al een website, maar ben je er niet tevreden mee? Dan is WordPress de ideale oplossing!

Wie bouwt jouw nieuwe blog of website?

10 redenen om WordPress te gebruiken voor jouw nieuwe website

Hieronder hebben we 10 redenen op een rijtje gezet waarom je WordPress zou moeten gebruiken!

1. WordPress is makkelijk om op te zetten, te beheren en te updaten.

Je hoeft echt geen webdeveloper te zijn om WordPress te gebruiken. Het enige dat je nodig hebt is een computer en een internetverbinding en je kunt aan de slag! Heb je toch behoefte aan extra hulp? Neem dan eens een kijkje in de verschillende WordPress Handleidingen.

2. WordPress is (bijna) gratis.

WordPress kan gratis via WordPress.com, dit raden wij echter sterk af want de controle van een eigen gehoste website is een zeer groot voordeel. Bovendien zijn de functionaliteiten veel groter. Bijna gratis betekent dat je slechts alleen de hosting en het registreren van de domeinnaam moet betalen. Dit kan bij verschillende hosters, weet je niet welke, vraag het dan vrijblijvende aan onze experts.

3. WordPress is ideaal voor zowel je blog als je website.

WordPress begon als blogplatform, maar heeft zich door de jaren heen ontwikkelt als volledig Content Management Systeem voor websites. Dat betekent dat je WordPress kunt gebruiken om je hele website te beheren, en dus niet alleen je blog. Het is zelfs tegenwoordig het meestgebruikte CMS voor websites met maar liefst 20% marktaandeel.

4. Duizenden professionele thema’s om uit te kiezen.

Nee, je hoeft geen professionele webdesigner in te huren voor je nieuwe website. WordPress biedt duizenden thema’s om uit te kiezen, zodat ook jij een professioneel uitziende website kunt maken. Veel thema’s zijn gewoon gratis te downloaden!

5. Talloze handige features voor je nieuwe website.

Heb je bepaalde functionaliteiten op je website nodig? Een contactformuliertje bijvoorbeeld? Daar is een plugin voor (alleen zelf gehoste versie)! WordPress is gemaakt om uitgebreid te worden, en er zijn talloze plugins beschikbaar om functionaliteiten aan het basissysteem toe te voegen. Veel van deze plugins zijn ook gewoon gratis!

6. WordPress is SEO vriendelijk.

Dankzij de SEO plugins zoals Yoast of Infinite SEO kun je heel simpel de vindbaarheid van je nieuwe website verbeteren en zorgen dat deze door zoekmachines zoals Google wordt geïndexeerd.

7. WordPress is populair.

Bijna 20% van alle websites op het internet draait op WordPress. Dat zegt eigenlijk al genoeg!

8. Support en de WordPress Community

Met zoveel miljoenen gebruikers is het niet zo verwonderlijk dat er zich een grote WordPress community heeft gevormd. Als je ergens niet uit komt, kun je hier altijd terecht voor antwoorden. Het is tevens een goede plek om ideeën uit te wisselen met andere gebruikers.

9. WordPress is klaar voor mobiel

Steeds meer mensen internetten via hun smartphones. Daar moet je website natuurlijk wel geschikt voor zijn; als je website niet goed werkt op mobiel, zullen je gebruikers al snel verdwenen zijn. Gelukkig is een groot deel van de WordPress thema’s responsive, wat wil zeggen dat ze op verschillende schermformaten goed werken en er goed uit zien. Mobile friendly dus!

10. WordPress is open source

WordPress is open source, wat betekent dat je alle vrijheid hebt om de codes aan te passen en je website te hosten waar je maar wil. Geen commerciële restricties of beperkingen. Met WordPress heb je volledige controle over je website.

Waar wacht je nog op? Start met het maken van je eigen WordPress website!

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.